Ζωοδόχου Πηγή: Η πανήγυρις στις ημέρες της Ανάστασης

Με λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου τίμησε και φέτος την Αναστάσιμη εορτή της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής, με επίκεντρο του εορτασμού τον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό της, στον Άγιο Αθανάσιο ν. Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου, της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ναού, Κληρικούς των όμορων Ενοριών και τους Ιεροδιακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως ενώ ο ευλαβής λαός προσήλθε μαζικά με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χαλκηδόνος κ. Αναγνωστόπουλο για να τιμήσει την Παναγία μας, τόσο από την Κωμόπολη του Αγίου Αθανασίου, όσο και από ευρύτερη περιοχή.

Στην περιεκτική προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο της Παναγίας, η οποία χαρακτηρίζεται και ως Ζωοδόχος Πηγή, καθώς αποτελεί την Πηγή της Ζωής και των θαυμάτων που επιτελεί μέσω του Υιού Της!

Υπεγράμμισε ότι δεν είναι τυχαίο, το γεγονός που συχνά – πυκνά, αν όχι καθημερινά, επικαλούμαστε το όνομά Της, καθώς αποτελεί τη Μητέρα όλων των ανθρώπων που μας αγκαλιάζει και μας σκέπει, μεσιτεύει για τον κάθε άνθρωπο στον Υιό Της και Θεό μας και μας χαρίζει πλούσια την ευλογία και την προστασία Της, προτρέποντας το πυκνό εκκλησίασμα να επικαλείται το πάντιμο Όνομά Της και να της εμπιστεύεται τις προσευχές του.