Υποδοχή του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού εν΄όψει του εορτασμού των Πολιούχων του Κιλκίς

Με ευλάβεια και κατάνυξη ο Ιερός Κλήρος με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο και ο φιλάγιος λαό του Κιλκίς υποδέχθηκε με κάθε τιμή και σεβασμό το απότμημα εκ του Ιερού  Λειψάνου του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού, το εσπέρας της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου 2022.
Η υποδοχή έλαβα χώρα στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίων Πέντεκαιδεκα Ιερομαρτύρων, Πολιούχων του Κιλκίς και Εφόρων της Ιεράς Μητροπόλεως, εν΄όψει του πανηγυρικού εορτασμού της ιεράς τους μνήμης, στις 27 και 28 Νοεμβρίου, και εν συνεχεία τελέστηκε η Ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Βαρθολομαίου, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού πιστών.
Επικεφαλής του Λαού ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Αντιδήμαρχος Κιλκίς κ. Θεμιστοκλής Κοσμίδης, ο εκπρόσωπος του Στρατού Αντ/ρχης κ. Καρατζάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κιλκίς κ. Αθανάσιος Καριοφύλλης ενώ στην υποδοχή έλαβαν μέρος εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων, ενδεδυμένων με τις παραδοσιακές φορεσιές τους και κρατώντας ανά χείρας τα λάβαρα τους.
Στην σύντομη προσλαλιά του, ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο του Αγίου Νικηφόρου, τονίζοντας την εξαιρετική ευλογία των Κιλκισιωτών να τίθεται προς προσκύνηση απότμημα του Ιερού του Λειψάνου, λαμπρύνοντας έτι περισσότερο την εορτή των Πολιούχων Αγίων Πέντεκαιδεκα Ιερομαρτύρων.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε τα εξής: “Ο Άγιος Νικηφόρος δεχόμενος τη δοκιμασία της ασθενείας του, ευχαρίστησε και δοξολόγησε τον Θεό, πραγμάτωσε το θέλημά Του στη ζωή του, λαμβάνοντας χάρη και αγιωσύνη! Είθε η παρουσία του να ευλογεί τη ζωή μας και να μας ενισχύει με υπομονή, καρτερία και πίστη!”.
Το προσκύνημα θα διαρκέσει έως τις 28 Νοεμβρίου 2022.