Υποδοχή Μητροπολίτη Κιλκισίου στην Ι.Μ. Ξενοφώντος Αγίου Όρους

Την εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, Προστάτου και Εφόρου της, ετοιμάζεται να εορτάσει η γεραρά και σεβάσμια ιστορική Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους με την τέλεση πανηγυρικής Αγρυπνίας.
Η πανήγυρις λαμπρύνεται με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος προσεκλήθη από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παν. Αρχιμ. Αλέξιο και την περί αυτόν συνοδεία του, ώστε να προστεί των Ιερών Ακολουθιών.
Ο Σεβασμιώτατος, τον οποίο συνοδεύουν ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο οποίος συνδέεται πνευματικά με την Ιερά Μονή, ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ι. Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, ο Αρχιδιάκονος του π. Φιλόθεος Τσαμπαζάκης, λαϊκοί συνεργάτες της Ι. Μητροπόλεως και πνευματικά του παιδιά, έτυχε θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο και την Αδελφότητα. 
Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής με τις εφέστιες και θαυματουργές Ιερές Εικόνες του Αγίου Γεωργίου και της Παναγίας Οδηγήτριας να ξεχωρίζουν, ο Γέροντας Αλέξιος εξέφρασε λόγους ευγνωμοσύνης, πνευματικής αγαλλίασης, χαράς και τιμής για την αρχιερατική παρουσία του Μητροπολίτη κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα ευλογήσει τους Μοναχούς και θα τους ενισχύσει πνευματικά στο δύσκολο έργο τους.
Στην αντιφώνησή του ο Σεβ. Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, αναφέρθηκε με λόγια αγάπης για το πρόσωπο του Γέροντος Αλεξίου, ο οποίος συμπληρώνει φέτος 47 χρόνια από την ενθρόνισή του ως Ηγούμενος και καλός ποιμήν, που γνωρίζει και στηρίζει τους Μοναχούς και τους κατευθύνει εις νομάς σωτηρίους. 
“Αυτό το θαυμαστό έργο σας είμαι βέβαιος ότι ο Κτίτωρ της Μονής Όσιος Ξενοφών είναι πολύ ευχαριστημένος και με την πρόνοια και την εύνοια του Θεού και της Εφόρου της Παναγίας Οδηγήτριας επιτελέσατε και επιτελείτε σπουδαίο και αξιομίμητο έργο” είπε μεταξύ των άλλων και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την τιμητική πρόσκληση να παραστεί στις λατρευτικές Ακολουθίες της εορτής της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Τροπαιοφόρου Γεωργίου.