Τρισάγιο στο Ηρώο της Μάχης του Κιλκίς από τον Κιλκισίου Βαρθολομαίο

Την οφειλόμενη τιμή στους απελευθερωτές της πόλης του Κιλκίς που έπεσαν μαχόμενοι για την Πατρίδα στην τριήμερη σφοδρή όσο και πολυαίμακτη σύγκρουση του ελληνικού στρατού με τις βουλγαρικές δυνάμεις, την 21η Ιουνίου του 1913, απέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος.

Ο Σεβασμιώτατος, την Τρίτη 30 μηνός Νοεμβρίου 2021, συνοδευόμενος από Κληρικούς της Μητροπόλεώς του, μετέβη στο Λόφο έξω από το Κιλκίς, όπου βρίσκεται το Ηρώο και έψαλλε τρισάγιο στη μνήμη τους, τιμώντας το μεγαλείο της θυσία τους για το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας.

Στη σεμνή και συγκινητική τελετή παρέστησαν ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Διοικητής της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας «Πόντος» κ. Βασίλειος Τσάμης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Παύλος Θωμαίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κιλκίς κ. Αθανάσιος Καριοφύλλης και στελέχη του Στρατού.

Νωρίτερα ξεναγήθηκε από τον Επιλοχία Πεζικού κ. Αντώνιο Κώτα στο Πολεμικό Μουσείο, όπου είχε την ευκαιρία να δει κειμήλια και ντοκουμέντα της ιστορικής μάχης, μεταξύ αυτών και του Ήρωα Συνταγματάρχη Καμπάνη, ο οποίος έπεσε υπέρ της πατρίδος!

«Με δέος και σεβασμό, υποκλινόμαστε στους νεκρούς ήρωες μας και αντλώντας δύναμη από τη θυσία τους συνεχίζουμε με τη χάρη του Θεού τον δικό μας αγώνα, μέσα σε ειρηνικές συνθήκες, για την πρόοδο και την ευημερία όλων των Κιλκισιωτών» δήλωσε μεταξύ των άλλων ο Σεβ. κ. Βαρθολομαίος.

Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, ετέλεσε Αγιασμό παρουσία των πατέρων και των λαϊκών προσώπων που διακονούν σε αυτά και ευχήθηκε η ευλογία του Τιμίου Σταυρού να δίνει δύναμη στο ευθυνοφόρο έργο όλων, επ αγαθώ των πιστών χριστιανών της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.