Τράπεζα αγάπης στους μοναχικούς ανθρώπους της Ενορίας Αγίου Δημητρίου

Μέσα στο εορταστικό κλίμα του Αγίου Δωδεκαημέρου το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς παρέθεσε τράπεζα αγάπης στους μοναχικούς ανθρώπους της Ενορίας στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου “Στενήμαχος”, το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου 2023.

Την τράπεζα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καταλλήλως τονίζοντας ότι όλοι μεταξύ μας είμαστε ενωμένοι με τον Σωτήρα Χριστό και μέσα στην Εκκλησία η αγάπη, η αλληλεγγύη και το ενδιαφέρον βρίσκουν αληθινό νόημα και πραγματώνονται ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Βουλευτής του Νομού Κιλκίς κ. Γεώργιος Φραγγίδης και ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, οι οποίοι στηρίζουν με θέρμη το παραχθέν φιλανθρωπικό έργο της Ενορίας.

Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Βαρθολομαίο, τον κ. Βουλευτή και τον κ. Δήμαρχο Κιλκίς, τον παριστάμενο ευεργέτη της Ενορίας κ. Μιχαήλ Γιαννάτσκο καθώς και τις εθελόντριες που βοηθούν στο Φιλόπτωχο Ταμείο, στα Συσσίτια και το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ενορίας και συμβάλλουν ουσιαστικά στο ενοριακό φιλανθρωπικό έργο ώστε όλοι οι έχοντες ανάγκη να βρίσκουν στήριγμα και παρηγοριά στην αγκαλιά της μητέρας Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε μάλιστα και Βασιλόπιτα για τους συμμετέχοντες, το φλουρί της οποίας έτυχε στον Ιερό Ναό ενώ παιδιά του Κατηχητικού κατά τη διάρκεια του γεύματος έψαλλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και οι Πατέρες τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε στον υπόγειο χώρο του νεόδμητου Πνευματικού Κέντρου και παρακολούθησε την πρόοδο των εργασιών, καθώς εκεί πρόκειται να λειτουργήσει αίθουσα εκδηλώσεων, το κειμηλιαρχείο του Ναού, εντευκτήριο νέων, αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών και διάφοροι άλλοι βοηθητικοί χώροι.