Τον προστάτη των Αμπελουργών Άγιο Τρύφωνα τίμησε η Ν. Αγχίαλος

Απόψε, Τρίτη 31η Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, χοροστάτησε του πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού στην κωμόπολη της Αγχιάλου για την εορτή του Ενοριακού Παρεκκλησίου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος του Θαυματουργού.

Κάθε χρόνο οι ενορίτες της Ν. Αγχιάλου, αρκετοί από τους οποίους αμπελουργοί, τιμούν όλως ιδιαιτέρως την ιερά μνήμη του Μάρτυρος Τρύφωνος, τον οποίο έχουν για προστάτη και άγρυπνο φρουρό τους και συμμετέχουν των Ιερών Ακολουθιών και άλλων εορταστικών εκδηλώσεων.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος απευθυνόμενος στα μέλη του εκκλησιάσματος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο, επισημαίνοντας δύο στοιχεία που τον χαρακτήριζαν, η αγνότητα και η καθαρότητα. Στοιχεία που οφείλουμε όλοι, όπως είπε, να έχουμε και να καλλιεργούμε συνεχώς στη ζωή μας μαζί με την θερμή προσευχή, όπως ο Άγιος Τρύφων που μελετούσε με ζήλο την Αγία Γραφή, εκτελούσε με ευλάβεια τα θρησκευτικά του καθήκοντα και έμεινε στέρεος και εδραίος στην πίστη του, για την οποία υπέμεινε και μαρτύρησε, για να δεχθεί τον στέφανο της δόξης από τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Παναγιώτη Τούση, ο οποίος διακονεί τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ν. Αγχιάλου Θεσσαλονίκης.