Τον Μέγα Αθανάσιο τίμησε το ορεινό Ίσωμα Κιλκίς

Τον Μεγάλο Αθανάσιο που τον χαιρετίζουν στους εκκλησιαστικούς ύμνους ως την μεγάλην της Εκκλησίας σάλπιγγα, των αρετών κανόνα, τον νουν τον περίβλεπτον, των Πατριαρχών την κρηπίδα, την οξυτάτην γλώσσαν, τον διαυγή οφθαλμόν, τον λαμπτήρα τον φαεινότατον, τον πέλεκυν τον κόπτοντα πάσα ύλην αιρέσεων και καταφλέγοντα τω πυρί τω του πνεύματος τίμησαν με κάθε λαμπρότητα, παραμονή της εορτής της Ανακομιδής των Ιερών του Λειψάνων, Δευτέρα 1 Μαΐου 2023, ευσεβείς πιστοί της Ενορίας του Ισώματος Κιλκίς.

Στο ορεινό χωριό των Κρουσίων, οι λιγοστοί κάτοικοι επιμένουν να κρατούν τα λάβαρα πίστεως ψηλά και να πορεύονται με κέντρο της ζωής τους την Εκκλησία του Αγίου Αθανασίου. Εκεί προσήλθε για να χοροστατήσει του πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από Ιερείς και Ιεροδιακόνους, με την προσευχητική παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεώργιου Γεωργαντά, του Δημάρχου Κιλκίς κ. Δημητρίου Κυριακίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Ανδρέα Βεργίδη, του Διοικητού του Γ’ Σώματος Στρατού Υποστράτηγου Πάρι Καπραβέλου, του Διοικητού της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας “Πόντος” Ταξίαρχου κ. Αναστασίου Κυριακίδη, του Αστυνομικού Διευθυντή ν. Κιλκίς κ. Δημητρίου Μικρού, Αντιδημάρχων, του Προέδρου του Οικισμού, κ.α.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μορφή του Αγίου Αθανασίου αλλά και στην σημασία και αξία της Τιμής των Ιερών Λειψάνων στην Όρθόδοξη Παράδοση, στα οποία ενοικεί το Πανάγιο Πνεύμα και γι’ αυτό θαυματουργούν. Τόνισε ότι οι Άγιοι μας βοηθούν να αγωνιζόμαστε στην πνευματική μας ζωή, γιατί η άκτιστη χάρη του Θεού ενεργεί και διά των λειψάνων των Αγίων, ανάλογα με την πνευματική μας κατάσταση, καλώντας το πυκνό εκκλησίασμα να αξιοποιήσει όλους τους τρόπους που έχει η Αγία Εκκλησία μας, ώστε να γίνουμε και εμείς Άγιοι, με τη χάρη του Θεού!