Το ύστατο χαίρε στον Ήρωα Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη

Μέσα σε κλίμα οδύνης, σπαραγμού και απέραντης θλίψης τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 27 Ιουλίου 2023 η Νεκρώσιμη Ακολουθία του ηρωικού Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Π. Αγιονερίου Κιλκίς, απ’ όπου και καταγόταν.
Ο Ανθυποσμηναγός έχασε τη ζωή του επιτελώντας το καθήκον του και συγκεκριμένα επιχειρώντας μαζί με τον Υποσμηναγό Χρήστο Μουλά με το Canadair κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας, το αεροπλάνο κατέπεσε για να γνωρίσει φρικτό θάνατο.
Συγκλονισμένη η κοινωνία του Κιλκίς και ιδιαίτερα του Π. Αγιονερίου γέμισε ασφυκτικά τον Ιερό Ναό και τον προαύλειο χώρο για να αποχαιρετήσει τον ήρωα Αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ τιμητικό άγημα απέδωσε τις οφειλόμενες τιμές.
Τη σορό του εκλιπόντος υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος τέλεσε Τρισάγιο, συλλυπούμενος τους γονείς και τους οικείους του.
Στην τελετή παρέστησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Πρόεδρος του Κόμματος “ΝΙΚΗ” Δημήτρης Νατσιός και οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. Ήταν επίσης ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης και πολλοί συνάδελφοι του άτυχου νέου που έδωσε τη ζωή του υπηρετώντας το καθήκον.
Τη νεκρώσιμη Ακολουθία τέλεσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας μαζί με τον Ποιμενάρχη του Κιλκίς Σεβασμιώτατο κ. Βαρθολομαίο, με τον πρώτο να ομιλεί για τη θυσία του νεαρού Αξιωματικού. 
Τη νεκρώσιμη πομπή από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου μέχρι τα κοιμητήρια του χωριού συνόδευσαν στρατιωτική μπάντα με συναδέλφους του Περικλή Στεφανίδη να κρατούν το ξίφος, το καπέλο και μια φωτογραφία του.
Αιωνία του η μνήμη.
Αθάνατος!