Τιμή στη μνήμη των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην Ι.Μ. Κιλκισίου

Την μνήμη των Ελλήνων της Μικρασιατικής καταστροφής, των προσφύγων και των προγόνων μας, τίμησε σήμερα η ακριτική Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, παρουσία των εκπροσώπων των αρχών του Νομού, εκπροσώπων Μικρασιατικών Σωματείων και πλήθους πιστών.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Παν. Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης,Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο, τέλεσε μαζί με τους Εφημερίους του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού και τους Διακόνους Ιερό Μνημόσυνο στη μνήμη των Ελλήνων που έζησαν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού από το Τουρκικό Κράτος. Σχετική μάλιστα ομιλία εκφώνησε ο Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης κ. Δημήτρης Παυλακούδης, ο οποίος εξιστόρισε τα γεγονότα και ξεδίπλωσε τις σελίδες της ιστορίας που βάφτηκαν με αίμα και ποτίστηκαν με πίκρες και συμφορές.
Ακολούθως τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση ενώπιον του Μνημείου στο Πάρκο – Κήπος και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτή Κιλκίς κ. Γεώργιο Γεωργαντά, τον Βουλευτή ν. Κιλκίς κ. Στέφανο Παραστατίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Ανδρέα Βεργίδη, τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη, τον εκπρόσωπο του Δήμου Παιονίας Αντιδήμαρχο κ. Γεωργίτσαρο, τον Διοικητή της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας “Πόντος” κ. Αναστάσιο Κυριακίδη, τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, Κομμάτων και Φορέων.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με τη μέριμνα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.