Τα Άγια Θεοφάνεια στο Κιλκίς και στην λίμνη Δοϊράνη

Σήμερα, Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023, η Ορθόδοξη Εκκλησία λαμπροφορεί με την εορτή των Αγίων Θεοφανείων και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού Κιλκίς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος προεξήρχε της λαμπρής Θείας Λειτουργίας τελώντας και τον Μέγα Αγιασμό, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου και πλήθους πιστών.

Ακολούθως, παρουσία του Δημάρχου Κιλκίς κ. Δημητρίου Κυριακίδη και του Αντιπεριφερειάρχου κ. Ανδρέου Βεργίδη, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από Ιερείς της πόλεως, τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Κολυμβητήριο του Αθλητικού Κέντρου “Αλέξανδρος” Κιλκίς, με τη συμμετοχή πολλών Κιλκισιωτών, ενώ νεαροί κολυμβητές αψηφώντας το κρύο βούτηξαν στα νερά για να πιάσουν το Σταυρό και να λάβουν την ευλογία της Εκκλησίας.

Στις 13:00 ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην όμορφη λίμνη της Δοϊράνης, στα βόρεια σύνορα της πατρίδας μας και τέλεσε τον Αγιασμό παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργίου Γεωργαντά, των Βουλευτών του Νομού κας Ειρήνης Αγαθοπούλου και κ. Γεωργίου Φραγγίδη, του Αντιπεριφερειάρχη και του Δημάρχου Κιλκίς ενώ ο δυνατός αέρας δεν στάθηκε ικανός να εμποδίσει τους Κιλκισιώτες που προσήλθαν ομοθυμαδόν για να μετάσχουν στην Ακολουθία του Αγιασμού.

Ο Σεβασμιώτατος, στον τολμηρό νέο που βούτηξε στα ύδατα προσέφερε έναν επιστήθιο σταυρό και ένα εικόνισμα των πολιούχων του Κιλκίς ενώ στο πλήθος των πιστών που είχε συγκεντρωθεί στην προβλήτα ευχήθηκε χρόνια πολλά, φωτισμένα και αγιασμένα με τη Χάρη του Επιφανέντος Θεού που σήμερα ανακαινίζει την πλάση ολάκερη, φωτίζει την κτίση και αγιάζει την φύση!

“Αδελφοί μου, ενωμένοι με τον Θεό και μεταξύ μας, ας δημιουργούμε έργα προόδου, εδώ, στην εσχατιά της πατρίδος μας και ας έχουμε βεβαία την παρουσία της Αγίας Τριάδος στις αγαθές πράξης της ζωής μας. Ας αφεθούμε στη Χάρη του Επιφανέντος Θεού και ας συνοδοιπορίσουμε μαζί Του…!”.