Σύναξη Αναγνωστών στην Μητρόπολη Κιλκισίου

Σύναξη Αναγνωστών πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου.

Αρχικά, τελέστηκε αγιασμός και εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος καλωσόρισε τους Αναγνώστες που προσήλθαν από όλη την Μητροπολιτική επαρχία.

Τους μίλησε πατρικά για την αξία της λειτουργικής διακονίας που επιτελούν στις Ενορίες τους, είτε στα ιερά αναλόγια, είτε στο ιερό βήμα των Ναών, επεσήμανε τις πνευματικές προϋποθέσεις της διακονίας ενώ τους συμβούλεψε να προσπαθούν μέσα από την προσευχή για την πνευματική τους προκοπή και βελτίωση του εαυτού τους. 

Για τον θεσμό των Αναγνωστών μίλησε σχετικά ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητρόπολης π. Φιλόθεος Τσαμπαζάκης, τονίζοντας ανάμεσα στα άλλα στην εμπεριστατωμένη ομιλία του ότι οι Αναγνώστες λόγω ιδιότητος βρίσκονται σε περίοπτη θέση εντός της προσευχόμενης και όχι μόνο κοινότητας και η ζωή τους πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση!