Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στον Ναό των Πολιούχων Κιλκίς

Μέσα στο πλαίσιο του εορτασμού της μνήμης των Αγίων ενδόξων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, Πολιούχων, Εφόρων και Προστατών του Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 26 Νοεμβρίου 2023, στον περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων, συναυλία Βυζαντινής Μουσικής από τους “Βυζαντινούς Μελωδούς” της Χορωδίας ΓΕΧΑ Κατερίνης, υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς.
Παρά το δριμύ ψύχος του χειμώνος οι Κιλκισιώτες με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Θεμιστοκλή Κοσμίδη που παρέστησαν στην μουσική εκδήλωση, απόλαυσαν από το σύνολο των καλλικέλαδων χορωδών, ύμνους από την Ακολουθία των τοπικών Αγίων αλλά και των Χριστουγέννων, τα οποία πλησιάζουν για να εορταστούν λαμπρά και πανηγυρικά.
Ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. π. Πολύκαρπος Κοντοζίδης, αφού ευχαρίστησε το χορωδιακό σύνολο για την τιμητική συμμετοχή και την άψογη παρουσίαση, προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο, στον οποίο και ευχήθηκε καταλλήλως με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την ενθρόνισή του στο Κιλκίς (26/11/2023).
Τέλος ο Σεβασμιώτατος ομίλησε δι’ ολίγων για τους Αγίους Πολιούχους που τιμά και πανηγυρίζει ο Λαός του Κιλκίς τονίζοντας: “Πάντοτε στο Κιλκίς η

εορτή των Εφόρων και Προστατών μας Αγίων είναι η προεόρτιος ετοιμασία για τα Χριστούγεννα. Οι αγαπημένοι μας Άγιοι δεκαπέντε μάρτυρες μας εισαγάγουν με το μαρτύριό τους στο μυστήριο της Ενανθρωπήσεως του Χριστού. Γι΄ αυτό και οι δύο εορτές συνδέονται προεόρτια και πανηγυρικά”. Απένειμε τα εύσημα σε όλους όσοι συμμετείχαν στη Συναυλία, σε όσους εκοπίασαν και ευχαρίστησε εκ μέσης καρδίας για τις θερμές ευχές των παρισταμένων, αντευχόμενος υγεία, δύναμη και κάθε ευλογία παρά Κυρίου.

Την παραμονή, 27 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, θα τελεστεί μέγας πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ναό των Πολιούχων και την κυριώνυμο ημέρα Αρχιερατικό Συλλείτουργο και λιτάνευση της ιστορικής Εικόνας των Πολιούχων και των Ιερών Λειψάνων των Νεοφανών Αγίων που βρίσκονται προς προσκύνηση στο Κιλκίς και του Πρεσβυτέρου Πέτρου, ενός εκ των Πεντεκαίδεκα Αγίων.