Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου και ο Δήμαρχος Κιλκίς

Επίσκεψη στο σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας, στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι, πραγματοποίησαν σήμερα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος και ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, οι οποίοι έτυχαν ακροάσεως υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου, εξέφρασε τον σεβασμό του ιδίου και του ποιμνίου του προς την Μητέρα Εκκλησία και μαζί με τον κ. Δήμαρχο, απηύθυναν πρόσκληση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη να επισκεφθεί την πόλη του Κιλκίς και την Ιερά Μητρόπολη το ερχόμενο έτος 2024, για να προστεί των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ανύψωση της Επισκοπής Πολυανής σε Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε εγκάρδια την αντιπροσωπεία, η οποία απετελείτο και από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ι. Μητροπόλεως Κιλκισίου Παν. Αρχιμ. Επιφάνιο Θεοδωρίδη και την Επιστημονικό Συνεργάτιδα του Δημάρχου κα Μαίρη Τσοτσάκη, και απεδέχθη μετά πολλής χαράς την πρόσκληση των δύο ανδρών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος προσέφερε στον Παναγιώτατο ένα αντίγραφο σε περγαμηνή της Πατριαρχικής και Συνοδικής Πράξεως του προκατόχου του, Πατριάρχου Γρηγορίου του Ζ’ και της περί αυτόν Συνόδου, ενώ ο αξιότιμος κ. Δήμαρχος του προσέφερε αναμνηστικά του Δήμου Κιλκίς, μεταξύ των οποίων και ένα φωτογραφικό λεύκωμα της περίφημης λίμνης Δοϊράνης.

Το πρόγραμμα επισκέψεως θα καθορισθεί εν ευθέτω χρόνω.

Η αντιπροσωπεία θα παραμείνει έως και αύριο στη Βασιλεύουσα, για να συμμετάσχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης του Κιλκίς στην Πατριαρχιακή Θεία Λειτουργία, η οποία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην περιοχή «Πέραν» της Κωνσταντινουπόλεως.