Στο “Άξιον Εστί” και στην Ι.Μ. Παντοκράτoρος – Ολοκλήρωση του Προσκυνήματος

Με την ευκαιρία της επισκέψεώς του στην Γεραρά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους για την εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, μαζί με τη συνοδεία του, προσκύνησε την πανσεβάσμια Εικόνα της Παναγίας “Άξιον Εστί” στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές.
Στη συνέχεια έγινε δεκτός από τον Ηγούμενο Γαβριήλ και την Αδελφότητα της ιστορικής Ιεράς Μονής Παντοκράτορος, στην οποία προσκύνησε στο Καθολικό την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Γεροντίσσης και τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα Αγίων που φυλάσσονται στην Μονή.
Αποκομίζοντας πνευματική ωφέλεια ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη στο Περιβόλι της Παναγίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος εξήλθε μαζί με τη συνοδεία του το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου στην Ουρανούπολη παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής για την ακριτική του Ιερά Μητρόπολη.
Ο Σεβασμιώτατος, αποδεχόμενος με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση του Γέροντος Αλεξίου, προέστη των Ιερών Ακολουθιών της εορτής της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Εφόρου της Ι.Μ. Ξενοφώντος, Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Αθλοφόρου του Χριστού. Είχε την ευλογία να προσκυνήσει τα θαυματουργά Εικονίσματα της Παναγίας της Οδηγήτριας και του Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, Ιερά Λείψανα Αγίων Πατέρων της Ορθοδοξίας, να συνομιλήσει με τον Γέροντα και τους Πατέρες της Μονής που του επεφύλαξαν καρδιακή υποδοχή και του πρόσφεραν ζεστή φιλοξενία, όπως σ’ όλα τα μέλη της αποστολής, και τέλος να επισκεφθεί τόσο τον Ναό του Πρωτάτου, όσο και την Ιερά Μονή Παντοκράτορος.
Σήμερα, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου χοροστάτησε του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στο Καθολικό της Μονής, για να αναχωρήσει με τη συνοδεία του.
Μια γεμάτη από νοήματα εμπειρία ζωής, απ’ την οποία ωφελήθηκαν άπαντες, αντλώντας δύναμη και υπομονή για τη συνέχεια.
Την αποστολή αποτελούσαν ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ Επιφάνιος Θεοδωρίδης, ο Αρχιαδιάκονος π. Φιλόθεος Τσαμπαζάκης, λαϊκοί συνεργάτες και πνευματικά παιδιά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κιλκισίου.