Σφυρηλατείται η ενότητα των Αναγνωστών στην Ι.Μ. Κιλκισίου

Την ευκαιρία να συναντηθούν για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα είχαν οι Αναγνώστες της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου που διακονούν είτε στο Ιερό Βήμα, είτε στο Ιερό Αναλόγιο των Ιερών Ναών, το απόγευμα της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023 στον φιλόξενο Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς.
Η συνάντηση ξεκίνησε με προσευχή με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο με αφορμή την έναρξη του Τριωδίου να καλωσορίζει τους Αναγνώστες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, απευθύνοντάς τους πατρικούς λόγους και νουθεσίες ώστε να διακονούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να απολαμβάνουν την προσφορά τους αυτή προς τον Τριαδικό Θεό.
Στην εισήγησή του ο Αναγνώστης Τριαντάφυλλος Καταρτζής που διακονεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς εστίασε στην αρετή της υπομονής και στην αξία της στον πνευματικό αγώνα, χρησιμοποιώντας τους λόγους Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας, και συγκεκριμένα του Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος και του Αγίου Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως. Με ζωντανό και περιεκτικό λόγο παρουσίασε την υπομονή ως αρετή που οδηγεί στις άλλες αρετές με αποκορύφωμα την ελπίδα που δεν καταισχύνει. 
Ακολούθησε ένας γόνιμος και ωφέλιμος διάλογος με τον Σεβασμιώτατο να διανέμει στους νέους Αναγνώστες τα Χειροθετήριά τους.
Στο τέλος της Συνάντησης έκοψαν την Βασιλόπιτά τους και συμμετείχαν στο εορταστικό δείπνο που παρέθεσε η Ενορία στο Πνευματικό Κέντρο “Στενήμαχος”.