Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί την εορτή του Αγίου Αποστόλου ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το εσπέρας του Σαββάτου 10 Ιουνίου 2023 ο πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί την ιερά μνήμη των Αγίων και πανευφήμων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα αλλά και του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Επισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.
Εορτή ξεχωριστή για την Εκκλησία του Κιλκίς καθώς άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος φέρει το όνομα του μεγάλου αυτού Αποστόλου.
Του εόρτιου Εσπερινού χοροστάτησε ο εορτάζων Μητροπολίτης και συγχοροστάτησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεήμων (Οικ. Πατριαρχείο), Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, οι οποίοι προσήλθαν για να προσευχηθούν και να ευχηθούν στον αδελφό τους Μητροπολίτη. Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν Πρεσβύτεροι και Διάκονοι ενώ τα ιερά ψάλματα απέδωσαν χοροί Ιεροψαλτών της τοπικής Μητροπόλεως.
Μετείχαν επίσης προσευχητικώς ευλαβείς πιστοί, παρά την έντονη βροχόπτωση που επικράτησε, μεταξύ αυτών οι Αντιδήμαρχοι Κιλκίς κ.κ. Ιωάννης Χατζηαποστόλου, Αικατερίνη Ζιούτα και Γεώργιος Μπαλάσκας καθώς και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κιλκίς κ. Αθανάσιος Καριοφύλλης. Προσκύνησαν τα ιερά Λείψανα των Αγίων Βαρθολομαίου και Λουκά του Ιατρού ώστε να λάβουν τη θεία χάρη τους και φυσικά ευχήθηκαν εγκάρδια στον Επίσκοπό και πνευματικό τους Πατέρα.
Το θείο λόγο κήρυξε με θεολογική ενάργεια ο Μητροπολίτης Αιτωλίας κ. Δαμασκηνός, ο οποίος αναφέρθηκε στους Αγίους Αποστόλους παρουσιάζοντας τα στοιχεία που συνθέτουν την αποστολική ιδιότητα: την κλήση του Θεού και την αποδοχή, την μαθητεία πλησίον Του και την αποστολή τους στον κόσμο. 
Ευχήθηκε εκ μέρους όλων των Αρχιερέων, του Ιερού Κλήρου και του εκκλησιάσματος στον καρδιακό του φίλο και αδελφό Μητροπολίτη κ. Βαρθολομαίο τα έτη του να είναι πολλά και καλλίκαρπα, ώστε με τις πρεσβείες του Αγίου Θεού, της Κυρίας Θεοτόκου και του τιμωμένου Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου να ποιμαίνει τον λαό της ευλογημένης αυτής μητροπολιτικής επαρχίας του Κιλκίς.

Στο τέλος ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς ευχαρίστησε εκ μέσης καρδίας όλους όσοι παρέστησαν συμπροσευχόμενοι μαζί του, καταθέτοντας τον σεβασμό και την αγάπη τους, εκφράζοντας την πατρική του αγάπη και ευγνωμοσύνη.