Οι Κιλκισιώτες πανηγύρισαν τον Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο!

Μέσα στη χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου μας, εορτάστηκε πανηγυρικά η μνήμη του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην ομώνυμη Ιερά Μονή Λόφου Κιλκίς.
Το ιστορικό Μοναστήρι που δεσπόζει στο ψηλότερο σημείο της πόλης κατέχει ιδιαίτερη θέση στις καρδιές των Κιλκισιωτών, με τον Άγιο να την προστατεύει και να τη φυλάττει ως ακοίμητος φρουρός!
Της λαμπρής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Μονής Παν. Αρχιμ. π. Αρσένιο Ιωάννου, τον Παν. Αρχιμ. π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη, τον Ιερομόναχο π. Βαρθολομαίο Τασιούλη και τους Ιεροδιακόνους του π. Γαβριήλ Ποικιλίδη και π. Σάββα Αμοιρίδη.
Ανάμεσα στο πυκνό εκκλησίασμα παρέστησαν προσευχητικώς ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, οι Αντιδήμαρχοι κα Κατερίνα Ζιούτα και Ιωάννης Χατζηαποστόλου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και πολλοί πιστοί που φέρουν και τιμούν το όνομα του λαοφιλούς Αγίου.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αφού αναφέρθηκε σε πτυχές της θαυμαστής βιοτής του Αγίου, υπεγράμμισε την απόλυτη πίστη και αγάπη που είχε στον Σωτήρα Χριστό για να δεχθεί τον στέφανο της αγιότητος. Μπορεί ο άνθρωπος, είπε, να επιτυγχάνει μικρά ή μεγάλα κατορθώματα, αλλά αυτά δεν είναι ικανά να συγκριθούν με αυτά του Αγίου, που έμεινε εδραίος στην πίστη του, μαρτύρησε γι’ αυτήν και το αίμα του έδωσε αγιασμό και κατήχηση σε χιλιάδες απίστους.
“Σήμερα πανηγυρίζουμε τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρος εδώ στο προπύργιο του, στο λόφο του Κιλκίς, στον ιστορικό του Ναό και ευχόμαστε πάντοτε να μας φυλάει και να μας ευλογεί με την αγιαστική του δύναμη και χάρη, ούτως ώστε η ζωή όλων μας και η προκοπή του τόπου μας να στηρίζεται στη μεσιτεία και την πρεσβεία του. Ο Άγιος Γεώργιος να διέπει τη ζωή μας πάντοτε! Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά και ευλογημένα!”.