Ο Κιλκισίου Βαρθολομαίος με μαθητές στον Άγιο Δημήτριο Κιλκίς

Με τους μαθητές του 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει και να συνομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου, παραμονή της εορτής του Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Κιλκίς.
Παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία που τέλεσαν ο Προϊστάμενος του Ναού Παν. Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης και ο π. Χριστοφόρος Μουγίγκο, στην οποία μετείχαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του συγκεκριμένου Σχολείου, προτρέποντας τους στο λόγο του να επικαλούνται το όνομα του μεγάλου αυτού Αγίου, να τιμούν την ιερή του μνήμη και να ζητούν πάντοτε την μεσιτεία και την προστασία του.
Αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο του Αγίου Δημητρίου καθώς του συναθλητού του Αγίου Νέστορος αλλά και στους πολέμους που βρίσκονται σε εξέλιξη, οι οποίοι δημιουργούν εκτός των άλλων ανασφάλεια και αστάθεια στον κόσμο, ζητώντας την κατάπαυση αυτών, επικαλούμενος την πρεσβεία του Αγίου Δημητρίου ενώ επεσήμανε στους μαθητές την αξία και τη δύναμη της προσευχής.
Την προσεχή Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 θα προεξάρχει των Ιερών Ακολουθιών στον ως άνω Ιερό Ναό, τιμώντας μεθεορτίως την ιερά μνήμη του Αγίου Δημητρίου, τον οποίο ευλαβούνται ιδιαιτέρως και οι Κιλκισιώτες και οι μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου, τα κτήρια των οποίων συνορεύουν με τον Ναό.