Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Ι.Μ. Κιλκισίου

Η Συγχώρεση κρύβει μέσα της την αγάπη! Αν δεν αγαπάς αληθινά δεν μπορείς να συγχωρέσεις. Και ο Χριστός μας καλεί συνεχώς να συγχωρούμε ο ένας τον άλλον ώστε όλοι να λάβουμε την συγχώρεση από τον Κύριο μας Ιησού Χριστό, Ο οποίος εξαιτίας της απεριόριστης αγάπης Του θυσιάστηκε για τον άνθρωπο. Συγχωρόντας ακολουθούμε το παράδειγμά Του.

Η συγχώρεση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εισέλθουμε στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, να καθαρίσουμε τον εαυτό μας και να καλλιεργήσουμε τις αρετές καθώς θα πλησιάζουμε στο μέγα γεγονός της Αναστάσεως.

Πολλοί ήταν οι Χριστιανοί της πόλεως του Κιλκίς που προσήλθαν στον Εσπερινό της Συγχωρήσεως που τελέστηκε μέσα σε κλίμα κατάνυξης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος το εσπέρας της Κυριακής της Τυροφάγου, 26 Φεβρουαρίου ε.έ., χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, τον οποίο και πλαισίωσαν Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος αρχικά ευχήθηκε προς όλους να ξεκινήσουν τον αγώνα της νηστείας, πρωτίστως της πνευματικής και έπειτα της σωματικής, της μετάνοιας και της θερμής προσευχής και στη συνέχεια ανέπτυξε την πρώτη του ομιλία με γενικό τίτλο “Πορεία προς την Ανάσταση”, θέμα που θα συνεχίσει να παρουσιάζει σε όλους τους Κατανυκτικούς Εσπερινούς με στόχο να ενισχύσει πνευματικά το ποίμνιο του στον αγώνα που καλείται να δώσει κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Προ της Απολύσεως αναγνώσθηκε η συγχωρητική ευχή και εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος με τους Κληρικούς και το ευσεβές εκκλησίασμα των πιστών αντήλλαξαν μεταξύ τους τον ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως, αιτούμενοι και παρέχοντες συγχώρεση.