Μ. Δευτέρα στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης

Πορευόμενοι προς την κορύφωση του Θείου Πάθους του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ευσεβείς Χριστιανοί της πόλεως του Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης μετείχαν στην Ακολουθία του Νυμφίου, του Όρθρου της Μ. Τρίτης, στον περικαλλή Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, το εσπέρας της Μ. Δευτέρας.

Της κατανυκτικής Ακολουθίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ναού Πρωτ. π. Σταύρο Σοφοτάσιο και π. Θεμιστοκλή Ιασωνίδη και τους Ιεροδιακόνους π. Φιλόθεο Τσαμπαζάκη και π. Γεώργιο Ιωσηφίδη.

“Ο Νυμφίος ο κάλλει ωραίος, παρά πάντα ανθρώπους, ο συγκαλέσας ημάς, προς εστίασιν πνευματικήν του Νυμφώνος σου…” έψαλλαν στα απόστιχα οι καλλίφωνοι Ιεροψάλτες με επικεφαλής τον Πρωτοψάλτη κ. Μάριο Καρασαμάνη και τον Λαμπάδαριο Απόστολο Σοφοτάσιο με τους ευσεβείς να προσεύχονται να γίνουν οικονόμοι πιστοί της χάριτος, να αξιωθούν δηλαδή της δεσποτικής χαράς από τον φιλάνθρωπο και εύσπλαγχνο Θεό.

Την ανάγκη ενότητας όλων επεσήμανε στο κήρυγμά του ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Βαρθολομαίος ώστε όλοι να αγαπούν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους τον Κύριο Ιησού Χριστό αλλά και το συνάνθρωπό τους, εφαρμόζοντας τον λόγο του Θεού στη ζωή τους, ευχόμενος σε όλους καλή Αναστάση!

Ανάμεσα στους πιστούς που πλήρωσαν τον Ιερό Ναό ήταν ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Σταύρος Αναγνωστόπουλος, επικεφαλής Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων.