Λαμπρός Εσπερινός του Τιμίου Σταυρού στο Κιλκίς

Πανδήμως τελέστηκε απόψε, Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Κιλκίς. Στον συγκεκριμένο Ιερό Ναό που βρίσκεται στην αρχή της πόλης, συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η αποπεράτωσή του και εξυπηρετεί τις ανάγκες των πιστών στις Β’ Εργατικές Κατοικίες, έχοντας να επιδείξει ένα πλούσιο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο με την καλή μαρτυρία του δραστήριου Εφημερίου και Δασκάλου Πρωτ. π. Ιωάννη Σαλαβασίδη.

Στις ευλογημένες στιγμές της λατρευτικής συνάξεως με αφορμή την παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού προστέθηκε η μεταφορά αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Νικάνορος, του εν τω Καλλιστράτω όρει ασκήσαντος (Ζάβορδας),  από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών. Την πομπή που ξεκίνησε από το Επισκοπείο συνόδεψαν μέλη του Club 66 με τις μηχανές τους.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του εόρτιου Εσπερινού, πλαισιούμενος από Ιερείς και Ιεροδιακόνους, με την προσευχητική παρουσία του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, του Δημάρχου Κιλκίς κ. Δημητρίου Κυριακίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Ανδρέα Βεργίδη, των Αντιδημάρχων Κιλκίς κ.κ. Αικατερίνη Ζιούτα, Ιωάννη Χατζηαποστόλου, Θεμιστοκλή Κοσμίδη και Γεωργίου Μπαλάσκα, του Προέδρου της Κοινότητας κ. Αθανασίου Καριοφύλλη, εκπροσώπου της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας “Πόντος” και πλήθους πιστών που προσήλθε να προσκυνήσει τον Τίμιο Σταυρό και να λάβει από τη χάρη Του.

Στην προσλαλιά του ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Βαρθολομαίος είπε μεταξύ των άλλων: “Πανηγυρίζουμε την παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού και χαιρόμαστε διότι ένας καρπός του Σταυρού, αγιασμένος με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, ο Όσιος Νικάνορας βρίσκεται στην σημερινή εορτή ανάμεσά μας και σωματικώς. Σήμερα δε θυμόμαστε μόνο τα δύο ιστορικά γεγονότα της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, αλλά πρωτίστως βλέποντας το μέλλον υψώνουμε στο παρόν τον Τίμιο Σταυρό ανάμεσά μας, ώστε να λαμβάνουμε δύναμη και χάρη από την ενέργεια του. Προσευχόμαστε για τους αδελφούς μας, οι οποίοι δοκιμάζονται στην περιοχή της Θεσσαλίας και ευχόμαστε η χάρις του Τιμίου Σταυρού να τους δώσει αντοχές και λύσεις στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου χειροθέτησε τους κ.κ. Κωνσταντίνο Σαλαβασίδη και Γεώργιο Μουρατίδη σε Αναγνώστες, οι οποίοι διακονούν με ζήλο και αγάπη τον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού και Αγίας Αικατερίνης.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου στους δρόμους περιμετρικά του Ναού, όπου στην πλατεία των Εργατικών Κατοικιών τελέστηκε η Αρτοκλασία ενώ στο τέλος προσφέρθηκε κέρασμα σε όλο το εκκλησίασμα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ