Λαμπρός Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό του Κιλκίς

“Χριστοῦ τὴν Μεταμόρφωσιν προϋπαντήσωμεν, φαιδρῶς πανηγυρίζοντες τὰ προεόρτια, πιστοὶ καὶ βοήσωμεν. Ἔφθασεν ἡ ἡμέρα τῆς ἐνθέου εὐφροσύνης· ἄνεισιν εἰς τὸ ὄρος τὸ Θαβὼρ ὁ Δεσπότης, τῆς θεότητος αὐτοῦ ἀπαστράψαι τὴν ὡραιότητα”
 
Μέσα στον θεομητορικό μήνα του Αυγούστου, στην καρδιά του καλοκαιριού, πανηγύρισε με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, το απόγευμα του Σαββάτου 5 Αυγούστου 2023, με τους ευσεβείς Κιλκισιώτες να προσέρχονται στον υπερμεγέθη Ναό για να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα της Θείας Μεταμορφώσεως και να προσευχηθούν στον Κύριο της Δόξης!
 
Του λαμπρού Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της ακριτικής Ιεράς Μητροπόλεως.
Εορτάζοντας την μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, ο Κύριος μας, μας υπενθυμίζει τη δόξα Του και φανερώνει το μεγαλείο της Θεότητάς Του στους μαθητές Του, τόνισε στο κήρυγμά του ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Βαρθολομαίος και προσέθεσε ότι παράλληλα υπενθυμίζει στον καθένα από εμάς, την αποστολή του· διά του αγώνα μας, να γίνουμε μέτοχοι της θεότητας Του, αφού πλαστήκαμε κατ’ εικόνα Του. 
Ανέλυσε τους συμβολισμούς της Ιερής Εικόνας του Μεταμορφωθέντος Χριστού με τους Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης και τους τρείς μαθητές Του, για να ευχηθεί καταλλήλως σε όλους χρόνια πολλά, φωτοφόρα και ευλογημένα από τη ζωή του και τη λάμψη του Σωτήρος Χριστού!
Μέσα σε αυτό το κλίμα της πνευματικής χαράς από την μεγάλη Δεσποτική Εορτή, ο Σεβασμιώτατος  χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Λαμπαδάριο του Ναού κ. Παναγιώτη Κυρμανίδη, έναν εξαίρετο νέο και καλλίφωνο Ιεροψάλτη που εκδαπανάται στην διακονία του Ιερού Αναλογίου, τον οποίο προέτρεψε να συνεχίζει να διακονεί με αυταπάρνηση, αγάπη και ζήλο.
Ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας ανά τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, παρά τη μπόρα που ξέσπασε, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ευσεβών πιστών με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Κιλκίς κ. Γεώργιο Γεωργαντά, Πρόεδρο του Κόμματος “ΝΙΚΗ” κ. Δημήτριο Νατσιό, τον Βουλευτή του Νομού κ. Πέτρο Παππά, τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Ανδρέα Βεργίδη, τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κιλκίς κ. Αθανάσιο Καριοφύλλη, τον Αντιδήμαρχο κ. Θεμιστοκλή Κοσμίδη, τον Δημοτικό Σύμβουλο Κιλκίς κ. Θεόδωρο Βαφειάδη, τον Αστυνομικό Διευθυντή ν. Κιλκίς κ. Δημήτριο Μικρό, τον Υποδιοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού κ. Χρήστο Γκαντίδη, αντιπροσωπεία της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας “Πόντος”, κ.α.