Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και έντονης συγκίνησης τελέστηκε, το εσπέρας της Κυριακής των Αγίων Πατέρων, 16 Ιουνίου 2024, η Ακολουθία της μοναχικής Κουράς των Δοκίμων Μοναχών Χαράλαμπου-Φανούριου Αλεξανδρίδη και Θεοδώρου Παπαδά, στην Ιερά ανδρώα Μονή Αγίου Νεκταρίου
Στο μικρό Μοναστηράκι της
Της Ακολουθίας του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, με την προσευχητική συμμετοχή του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Γέροντος Εφραίμ, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους Γέροντος Γαβριήλ, του εκπροσώπου του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Ξενοφώντος Αγίου Όρους Γέροντος Αλεξίου, Ιερομονάχου Μωϋσέως, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου Γέροντος Νικάνορος, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου Παν. Αρχιμ. π. Αντωνίου, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς Παν. Αρχιμ. π. Αρσενίου Ιωάννου, του Γέροντος Χρυσοστόμου του Ιερού Κελίου Αγίων Πάντων της Ιεράς Σκήτης Αγίας Άννης, της Καθηγουμένης της Ιερού Ησυχαστηρίου Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου Γερόντισσας Ιακώβης, του Καθηγουμένου της Μονής Αγίου Νεκταρίου Σπανού Παν. Αρχιμ. π. Επιφανίου Θεοδωρίδη, Μοναχών του Αγίου Όρους και Κληρικών της τοπικής Μητροπόλεως αλλά και όμορων Ιερών Μητροπόλεων.
Ανοιχτών των θυρών, με τη μαζική παρουσία προσκυνητών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη, ο Σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς νουθέτησε με τον πατρικό του λόγο τους νέους Μοναχούς στην έναρξη της νέας πορείας που ξεκινά σήμερα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους δύο Αγίους, από τους οποίους έλαβαν τα ονόματά τους οι Μοναχοί. Ο πρώτος έλαβε το όνομα Εφραίμ, από τον Άγιο Εφραίμ τον Σύρο και ο δεύτερος το όνομα Βησσαρίων, από τον Άγιο Βησσαρίωνα, Επίσκοπο Λαρίσης.
Τους κάλεσε να αγωνίζονται σκληρά, με υπακοή και ιεραποστολικό φρόνημα, να μιμούνται τους Αγίους Τους και ιδιαιτέρως ο πρώτος τον καλόκαρδο Ηγούμενο της Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και ο δεύτερος να μνημονεύει τον μακαριστό Ηγούμενο της Παντοκράτορος Γέροντα Βησσαρίωνα, τονίζοντας την σπουδαιότητα της προσευχής και της ασκήσεως.
Στην σύντομη προσλαλιά του, ο Ηγούμενος της Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, απευθυνόμενος στους νέους Μοναχούς, τους προέτρεψε να αγωνιστούν να νεκρώσουν το θέλημά τους για να δώσουν θέση στο θέλημα του Θεού και να αγωνίζονται ώστε να αναπαύουν τον Γέροντά τους. Υπογράμμισε την αξία της προσφοράς των Ιερών Μονών στην επαρχία και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άνθηση που γνωρίζει η μικρή Μάνδρα του Αγίου Νεκταρίου, που στα λίγα χρόνια λειτουργίας της κατάφερε να επανδρωθεί και να εξελιχθεί σε πνευματικό φάρο της περιοχής του Κιλκίς.
Στο τέλος όλοι προσκυνητές ευχήθηκαν στους νέους Μοναχούς και ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα και τράπεζα.