Κουρά Μοναχού τέλεσε ο Μητροπολίτης Κιλκισίου

Στην Ιερά ανδρώα Μονή Αγίου Γεωργίου Κιλκίς που κοσμεί τον Λόφο στην πόλη του Κιλκίς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από πλειάδα Κληρικών και Αδελφών της Μονής με επικεφαλής τον Ηγούμενο αυτής Παν. Αρχιμ. π. Αρσένιο Ιωάννου, τέλεσε την Κουρά ενός ευλαβούς νέου, του κ. Ιωάννη Χρυσοχοΐδη, εις Μοναχόν, το εσπέρας της Παρασκευής 15 Μαρτίου 2024.

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα με έντονη τη συγκίνηση των συμμετεχόντων και προ της Απολύσεως του Εσπερινού προσήχθη στον Σεβασμιώτατο από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής και τον Πνευματικό του Πατέρα Παν. Αρχιμ. π. Ευλόγιο Τσαλαπατάνη ο κ. Χρυσοχοΐδης, φοιτητής του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πατρών και τελεσθείσης της Ακολουθίας της Ρασοφορίας, ανεδείχθη εις Αδελφόν, δηλαδή Μοναχό, της ως άνω Ιεράς Μονής. Τούτο άλλωστε ήταν η επιθυμία του καρέντος Μοναχού μιας ολόκληρης ζωής, για τούτο και αφιερώθη εξ ολοκλήρου στον Κύριο, ενώ την αυριανή ημέρα, συν Θεώ, θα χειροτονηθεί εις Διάκονον στον περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, Πολιούχων και Προστατών του Κιλκίς.

Μικρή προσλαλιά απηύθυνε ως λόγον αγαθόν ο Σεβασμιώτατος στον νεοκαρέντα Μοναχό, στον οποίο έδωσε το όνομα «Γεώργιος», προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου του Καρσλίδη. Του υπογράμμισε ότι ως Μοναχός καλείται να φέρει με τη χάρη του Παναγίου Πνεύματος καρπούς, τους οποίους θα γεύεται ο ίδιος αλλά και ο κόσμος θα ξεκουράζεται από τη χάρη την οποία θα αναδύει ο κόπος και η πνευματική του προκοπή. Μια χάρη, την οποία ευχήθηκε εκ μέσης καρδίας να ομοιάσει με τη χάρη του Αγίου Γεωργίου του Καρσλίδη, ο οποίος καταξιώθηκε από τον Θεό με πολλές δωρεές και διακρίθηκε στην άσκηση, στην ταπείνωση, στην ακακία, στη νηστεία και στην προσευχή. Μία πορεία που τον καταξίωσε στην αιωνιότητα με το φως της αγιοσύνης!