Κιλκισίου Βαρθολομαίος: “Ζούμε για να πραγματώσουμε την υπέρβαση της αγάπης!”

Στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Άνω Ποταμιάς της Δημοτικής Ενότητας Κιλκίς μετέβη την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τους Διακόνους της Ι. Μητροπόλεως π. Φιλόθεο Τσαμπαζάκη και π. Σάββα Αμοιρίδη.
Ο Σεβασμιώτατος, πλαισιούμενος από τον Παν. Αρχιμ. π. Ιουστίνο Χιρμπάκη και τον Εφημέριο Αιδ. π. Φίλιππο Καβατζικλή χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας με τους ευσεβείς κατοίκους του μικρού οικισμού να μετέχουν ευλαβικά των Ιερών Ακολουθιών με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Θεόδωρο Μιχαηλίδη.
Στο κήρυγμά του ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς ανέλυσε την ακουσθείσα Ευαγγελική περικοπή τονίζοντας χαρακτηριστικά: “…Ο Χριστός μάς έδωσε δύο πολύτιμες συμβουλές για τη ζωή μας. Η πρώτη ήταν «Καθὼς θέλετε ἵνα ποιῶσιν ὑμῖν οἱ ἄνθρωποι, καὶ ὑμεῖς ποιεῖτε αὐτοῖς ὁμοίως» και η δεύτερη ήταν η αγάπη. Μία αγάπη σταυρική, μια αγάπη θυσιαστική… Για τον άνθρωπο που αγαπάω, μπορώ να φτάσω μέχρι το Σταυρό…” και συνέχισε ο Μητροπολίτης: “Καλούμαστε μέσα στις δυσκολίες της καθημερινότητας και μέσα από τον πνευματικό μας αγώνα ενάντια στην αμαρτία, στα πάθη, στις ελλείψεις και στις αδυναμίες μας να πραγματώσουμε την υπέρβαση της αγάπης! Μιας αγάπης απέναντι σε όλους και ιδίως στους “εχθρούς”, μιας αγάπης που έχει τη δύναμη να συντρίβει την έχθρα και την αντιπαλότητα, μιας αγάπης που φέρνει την αδελφοποίηση και την αλληλοπεριχώρηση”.
Προ της απολύσεως προχείρισε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον Εφημέριο του Ναού π. Φίλιππο Καβατσικλή, έναν εξαίρετο νέο Κληρικό που εργάζεται και διακονεί ταπεινά προς δόξα του Θεού και του ποιμνίου των δύο χωριών, της Άνω Ποταμιάς και του Λαοδικηνού, ενώ παράλληλα προσφέρει τις υπηρεσίες του στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.
Αναφώνησε δικαίως “Άξιος” μαζί με το ευσεβές εκκλησίασμα!