Κιλκισίου Βαρθολομαίος: “Τίποτα δεν πρέπει να διακόψει τη σχέση μας με τον Χριστό”

Με αισθήματα πνευματικής χαράς οι κάτοικοι της Ενορίας Τιμίου Σταυρού Παντελεήμονος Κιλκίς βίωσαν σήμερα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024, μια ιδιαίτερη ευλογία για τον τόπο τους, την έλευση Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων.
Το απότμημα του Ιερού Λειψάνου, που πρόσφερε ευγενώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος και θα παραμείνει μόνιμα στον Ιερό Ναό προς ευλογία και αγιασμό των πιστών, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα τους καθώς στο χωριό υπάρχει από πολλών ετών Ιερό Παρεκκλήσιο προς τιμήν του Αγίου, τον οποίο ευλαβούνται όλως ιδιαιτέρως.
Τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Κυριακίδη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Χατζηαποστόλου, την Αντιπρόεδρο κα Χριστίνα Χρυσοχοΐδου και τον Πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας κ. Χριστόφορο Γαβρά, τόνισε μεταξύ των άλλων:
“Σήμερα είναι μεγάλη ημέρα για τον οικισμό του Παντελεήμονα διότι ένας πόθος όλων εκπληρώνεται με την ευγενική παραχώρηση του Σεβ. Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων, του φουστανελά και θαυματουργού, του οποίου μεγάλο Παρεκκλήσιο βρίσκεται στο χωριό από πολλών δεκαετιών.
Σε λίγες ώρες θα ανοίξει ένα μεγάλο στάδιο ασκήσεως και προσευχής, η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή του Πάσχα. Θα αγωνιστούμε όλοι μας προσευχόμενοι μελετώντας το Ιερό Ευαγγέλιο, τα ιερά κείμενα των Πατέρων μας, συμμετέχοντας στις Ιερές Ακολουθίες και στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, ούτως ώστε να έχουμε μία εσωτερική ανασκόπηση του εαυτού μας, να βιώσουμε τη μετάνοια στο πρόσωπο του Χριστού και να λάβουμε ουράνια χαρίσματα από τον Θεό, τα οποία θα μας ενώσουν με τα φρικτά πάθη του Κυρίου και με τη φωτοφόρο Ανάστασή Του!
Ο Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων ως προστάτης του χωριού μας έχει αυτή τη δωρεά του Αγίου Πνεύματος πλούσια στη ζωή του, διότι μαρτύρησε για την αγάπη του Χριστού, μη σκεπτόμενος οποιαδήποτε θυσία, μιας και η μεγαλύτερη θυσία και απορφανισμός γι’ αυτόν θα ήταν η διακοπή της σχέσης του με τον Χριστό. 
Αγαπητοί μου αδελφοί, αυτό θα πρέπει να είναι και το δικό μας ερώτημα την περίοδο αυτή. Τίποτα δεν πρέπει να διακόψει τη σχέση μας με τον Χριστό, διότι από τον Κύριο μας πηγάζει το φως και η ζωή, η γνώση και η χαρά! Η περίοδο την οποία ζούμε, είναι μία περίοδος αποστασίας από τον Λόγο του Θεού και η ηθική του Ευαγγελίου δεν αντικατοπτρίζεται πλέον στην ηθική της κοινωνίας μας. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αγωνιστούμε γόνιμα και ιδιαίτερα μέσα στην περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής εις τρόπον ώστε να είμαστε σταθεροί στην αγάπη του Χριστού και στις αξίες που διέπουν τη ζωή μας”.