Κιλκισίου Βαρθολομαίος προς Διάκονο: “Καλείσαι να αγωνιστείς για τις πνευματικές αξίες που βάλλονται!”

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπου Δοϊράνης ιερούργησε σήμερα, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου, εορτάζοντας με τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής του Κιλκίς την ιερά μνήμη του Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, του Ιερέως που αγάπησε έως μαρτυρίου τον δωρεοδότη Χριστό.
Στις ευλογημένες στιγμές της λατρευτικής συνάξεως προστέθηκε και η πνευματική χαρά της εις Διάκονον χειροτονία του κ. Τρύφωνος Λουκά, υιού του αείμνηστου Προέδρου του γειτονικού Μυριοφύτου, εγγάμου και πατέρα δύο παιδιών, που με δάκρυα στα μάτια δέχθηκε το Ιερό Μυστήριο της Ιερωσύνης και βίωσε έναν παιδικό του πόθο να εκπληρώνεται.
Στην προσλαλιά του προς τον νεοχειροτονούμενο ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς απηύθυνε πατρικούς λόγους και νουθεσίες, ενισχύοντας το φρόνημα και την πίστη του για την ιδιαίτερη αποστολή που αναλαμβάνει προκειμένου να διακονήσει και να προσφέρει στο γεώργιο της τοπικής Εκκλησίας. 
Πρόκειται για τον δεύτερο άμισθο Κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος θα συνεχίσει να εργάζεται και παράλληλα να διακονεί την Ιερά Μητρόπολη.
Καλείσαι από σήμερα, είπε ο Σεβασμιώτατος, τον οποίο πλαισίωσαν Ιερείς και Ιεροδιάκονοι, να εισέλθεις στα Άγια των Αγίων, και να διακονήσεις Θεόν και ανθρώποις, με ευλάβεια, ταπείνωση και αγάπη. Η Εκκλησία και η νομοκρατούμενη Πολιτεία ως ένα σύνολο κοινωνίας προσώπων έχει συνοχή και μεγάλη ανάγκη από πνευματικές αξίες. Σε μια εποχή που οι αξίες βάλλονται, η συνοχή συχνά τραυματίζεται και η παρακμή βρίσκεται επί θύρας εσύ καλείσαι να εργαστείς ενωτικά και αγαπητικά ώστε να μην τραυματίζεται η συνοχή και να μην μειώνονται οι αξίες, καθώς όπου παρατηρείται μείωση τους, τότε υπάρχει αύξηση της παθητικότητας. Οφείλεις να είσαι ενεργός και δραστήριος, όπως οφείλει να είναι κάθε Κληρικός και Μέλος της Εκκλησίας μας, ώστε οι αξίες να δίνουν νόημα στη ζωή μας και να σμιλεύονται εν Κυρίω οι χαρακτήρες των ανθρώπων που αποτελούν το ποίμνιο της Εκκλησίας.
Με έκδηλη τη συγκίνηση στο πρόσωπο του ο νεοχειροτονούμενος έκανε μνεία στον μακαριστό πατέρα του, ευχαρίστησε την οικογένειά του και όσους συντέλεσαν στην κατά Θεόν προκοπήν του και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Βαρθολομαίο για την πατρική του αγάπη και την ανοιχτή αγκαλιά του.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε το κόλλυβο του Αγίου και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού π. Χριστόδουλο Κοταΐδη για την άρτια προετοιμασία της πανηγύρεως.
Ανάμεσά στο πυκνό εκκλησίασμα που αναφώνησε την ευχή “Άξιος” και συμπροσευχήθηκε τιμώντας και τον προστάτη του μικρού αλλά όμορφου χωριού Άγιο Χαράλαμπο ήταν ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δοϊράνης κ. Κωνσταντίνος Παπακώστας.