Κιλκισίου Βαρθολομαίος: “Οι άνθρωποι του περιθωρίου γίνονται άνθρωποι του κέντρου της καρδιάς μας”

Στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Μαυρονερίου ιερούργησε σήμερα, Κυριακή της Απόκρεω, 19 Φεβρουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από τον Παν. Αρχιμ. Ευγένιο Ιωάννου, Εφημέριο και τους Ιεροδιακόνους της Ι. Μητροπόλεως π. Φιλόθεο Τσαμπαζάκη και π. Σάββα Αμοιρίδη.

Στον περικαλλή Ιερό Ναό του Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς με αφορμή την σημερινή ακουσθείσα Ευαγγελική Περικοπή ανέφερε, μεταξύ των άλλων, τα εξής: “…Αγαπητοί μου αδελφοί, ο σημερινός λόγος του Κυρίου αποτελεί μία πρόσκληση αγάπης προς τον συνάνθρωπο στο πρόσωπο του οποίου βλέπουμε πάντοτε τον Χριστό. Ο ασθενής, ο φυλακισμένος, ο ξένος, ο εμπερίστατος, ο πεινασμένος, ο διψασμένος είναι πρόσωπα τα οποία προκαλούν τη συμπεριφορά μας διά μέσω των αιώνων και η δική μας συνειδητή επιλογή στο όνομα του Χριστού δίνει αξία στα αυτά τα πρόσωπα και στις καταστάσεις που βιώνουν, μία αξία πολύτιμη διότι βλέπουμε στα πρόσωπα αυτά να εικονίζεται το πρόσωπο του Χριστού.

Προηγείται η σκέψη μας και η συνείδησή μας στη δυνατότητα υπάρξεως μας και στη δυνατότητα της συμπεριφοράς μας. Ο Χριστός ζητά σχέση ουσιώδη, ζητά συμπεριφορά αγαπητική και εμείς αρκετές φορές έχουμε αποδείξει και αγωνιζόμαστε να αποδεικνύουμε ότι εφαρμόζουμε την προτροπή του Κυρίου μας. Σκεφτείτε πότε ακούστηκαν αυτοί οι λόγοι, πόσο επαναστατικοί ήταν στην εποχή τους αλλά και στη σημερινή εποχή, σκεφτείτε πως οι άνθρωποι του περιθωρίου γίνονται άνθρωποι του κέντρου της καρδιάς μας, κι’ αυτό γιατί το ζητά ο ίδιος ο Χριστός μας!”.