Κιλκισίου Βαρθολομαίος: “Ο Άγιος Παντελεήμονας απευθύνεται στην ευαισθησία των νέων με απήχηση στο πνεύμα τους”

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Ν. Φιλαδελφείας ν. Θεσσαλονίκης χοροστάτησε του πανηγυρικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από Ιερείς και Ιεροδιακόνους της εκκλησιαστικής του επαρχίας.
Παρουσία πλήθους πιστών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ. Παντελή Τσακίρη τιμήθηκε η ιερά μνήμη του Ιαματικού Παντελεήμονος ενώ μετά την Ακολουθία του Εσπερινού λιτανεύτηκε η Ιερά του Εικόνα ανά τους δρόμους της Κωμοπόλεως.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης του Κιλκίς κ. Βαρθολομαίου αναφέρθηκε στη βιοτή του Αγίου Παντελέου, που αργότερα μετονομάστηκε σε Παντελεήμονα, λόγω της ίασης, της θεραπείας και της ελεημοσύνης που προσέφερε στους ανθρώπους με τη χάρη του Παναγίου Πνεύματος. Τόνισε τις δύο προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει από μικρός ο Άγιος, αυτή του ειδωλολάτρη πατέρα του και της θυσίας στα είδωλα, που θα του πρόσφεραν κοινωνική καταξίωση και οικονομική αυτάρκεια και την άλλη της μητέρας του που τον δίδαξε την πίστη στον αληθινό Θεό και τον φωτισμό του Ευαγγελίου. Όντας σε τρυφερή ηλικία έκανε την επιλογή του που είχε απήχηση στο πνεύμα το οποίο τον διακατείχε. 
“Ο Άγιος επέλεξε την πίστη στον Χριστό, την αγάπη στο πνεύμα του Θεού και τη ζωή της ευαγγελικής αφοσιώσεως. Επέλεξε μια ζωή δύσβατη, σύμφωνα με τα κοινωνικά πρότυπα της εποχής, που γινόντουσαν ανελέητοι διωγμοί κατά των Χριστιανών, έκανε την επιλογή του και αυτήν ήταν ο Χριστός. Σήμερα η επιλογή του Αγίου Παντελεήμονος φαντάζει μια επιλογή κυρίως για τους νέους και τις νέες και έπειτα για τον κάθε ένα από εμάς, ιδιαίτερη και δύσκολη. Αλλά είναι μία επιλογή σωτήρια, εναρμονισμένη με το ευαγγελικό κάλεσμα της Εκκλησίας” είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους νέους να κάνουν πρότυπο τους τον θαυματουργό Άγιο, να κατηχηθούν από τους γονείς τους στα νάματα της αληθινής πίστεως και να επιλέξουν ελεύθερα την αυθεντική σχέση με τον Χριστό και την Εκκλησία.
Προ της λιτανείας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε αναγνώστη τον νεαρό Πολύδωρο Ιακωβίδη, υιό του Ιερέως π. Χαράλαμπου Ιακωβίδη, που κατοικεί στα Φιλαδέλφεια και διακονεί στον Ιερό Ναό και αφού τον επαίνεσε για την παρουσία και διακονία του στο χώρο της Εκκλησίας, τον προέτρεψε να συνεχίσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο και με τη χάρη του Θεού να διακονήσει και ως Ιερέας τα Μυστήρια της Εκκλησίας. Απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα στο εκκλησίασμα της Ν. Φιλαδέλφειας, κυρίως σε εργαζόμενους που έχουν ιερό ζήλο μέσα τους, ανεξάρτητα από την εργασία τους, να γίνουν εθελοντές Ιερείς της ακριτικής Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, συνεχίζοντας παράλληλα το επάγγελμά τους.