Κιλκισίου Βαρθολομαίος: “Ο Άγιος Χαράλαμπος μας καλεί στη χαρά και στη λάμψη του Κυρίου”

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Π. Γυναικοκάστρου Κιλκίς με το εμβληματικό βυζαντινό κάστρο χοροστάτησε της Ακολουθίας του εόρτιου Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, την παραμονή της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους του θαυματουργού.
Ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στον βίο του στύλου της Ορθοδοξίας Χαραλάμπους, ο οποίος παρά το γήρας του βρήκε τη δύναμη να μαρτυρήσει με θέρμη στην καρδιά για την αλήθεια του Χριστού. Κάλεσε τους πιστούς που κατοικούν στο Π. Γυναικόκαστρο και αγαπούν τον τόπο τους να παραδειγματίζονται από τον προστάτη τους Άγιο Χαράλαμπο και ευχήθηκε να είναι η ζωή τους γεμάτη από χαρά και λάμψη, όπως μαρτυρεί και το όνομά του, χαρά από την αγάπη του Χριστού και λάμψη από τη χάρη του Παναγίου Πνεύματος, την οποία δέχθηκε ο Άγιος και χαριτώθηκε να θαυματουργεί στο όνομα του Ιησού Χριστού.
Ανάμεσα στους πιστούς που προσήλθαν για να γιορτάσουν τον προστάτη του Π. Γυναικοκάστρου ήταν ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτρης Κυριακίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θεμιστοκλής Κοσμίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Ανδρέας Ιασωνίδης, κ.α.