Κιλκισίου Βαρθολομαίος: “Να μιμηθούμε τη συνέπεια και την αγάπη του Αγίου Παϊσίου”

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου με επίκεντρο το Ιερό Παρεκκλήσιο του σύγχρονου Αγίου στην Πλαγιά Κιλκίς.
Εκεί, οι κάτοικοι που κρατούν τις ρίζες τους από την Καππαδοκία, όπως και ο Άγιος Παΐσιος, τιμούν και προσεύχονται στη χάρη του σε ένα περικαλλέστατο Παρεκκλήσιο, στο οποίο προσέρχονται συχνά και ιδιαιτέρως στη γιορτή του.
Του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους, με τη συμμετοχή του πιστού λαού με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Ανδρέα Βεργίδη και τον Δήμαρχο Κιλκίς Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη.
Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του τόνισε: “Ο Άγιος Παΐσιος διακρίθηκε μεταξύ των άλλων για τη συνέπεια του και την αγάπη του. Συνέπεια στο λόγο του Θεού και στις πράξεις του, στις οποίες η χριστιανική ζωή μας υπαγορεύει. Συνέπεια στο πρόσωπο του Θεού και στα πρόσωπα των ανθρώπων με καθαρότητα καρδίας, για την οποία αγωνίστηκε υπέρμετρα. Και αγάπη προς το πρόσωπο του Θεού και τα πρόσωπα των ανθρώπων, η οποία εκφράστηκε με πολλούς τρόπους, μερικοί από τους οποίους είναι η ταπείνωση του, η ασκητικότητά του και η προσευχή στον Θεό υπέρ όλων των ανθρώπων, οι οποίοι τον προσέγγιζαν με ορατούς και αοράτους τρόπους.
Εμείς σήμερα που τιμούμε τη μνήμη του, θα ταν καλό να τον μιμηθούμε και η συνέπεια του να γίνει συνέπεια μας και η αγάπη του να γίνει αγάπη μας”, ευχόμενος χρόνια πολλά και ευλογημένα.