Κιλκισίου Βαρθολομαίος: “Να μείνουμε ενωμένοι με το Φως του Χριστού μας!”

Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα τελέστηκε απόψε, Μ. Τρίτη, ο Όρθρος της Μ. Τετάρτης στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου.
Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, Προϊστάμενος του Ναού, ο Παν. Αρχιμ. Ευστάθιος Κοντοζίδης, Εφημέριος και οι Ιεροδιάκονοι π. Φιλόθεος Τσαμπαζάκης και π. Σάββας Αμοιρίδης.
Στην κατανυκτική Ακολουθία ξεχώρισε το ιδιόμελο Δοξαστικό, ποίημα της Μοναχής Κασσιανής, το οποίο απέδωσαν θαυμάσια οι Ιεροψάλτες του Ναού με επικεφαλής τον Πρωτοψάλτη κ. Χαράλαμπο Αθανασιάδη. Ένα ποίημα που μας βοηθά να αγγίξουμε τις λεπτές χορδές της καρδιάς αυτής της Γυναίκας συναισθανόμενη την αμαρτωλότητά της, όπως χαρακτηριστικά είπε στην αρχή της ομιλίας του προς το πυκνό εκκλησίασμα, ο σεπτός Μητροπολίτης του Κιλκίς, συγχαίροντας τον χορό των Ιεροψαλτών για την εξαιρετική απόδοσή του. 
“Τόσος συγκλονισμός καρδιάς, τόση συναίσθηση ζωής, ποια κλάματα γεμίζουν την ύπαρξη της, ποια αγωνία ταρακουνεί το σώμα και τη ψυχή της, ποια συναίσθηση αμαρτωλότητας κατέχει αυτή την ψυχή για να μας προσφέρει αυτό το υπέροχο τροπάριο” είπε και αναφέρθηκε στην ακουσθείσα Ευαγγελική Περικοπή, υπογραμμίζοντας “ἕως τὸ φῶς ἔχετε, πιστεύετε εἰς τὸ φῶς ἵνα υἱοὶ φωτὸς γένησθε”. 
“Όλοι θέλουμε να είμαστε παιδιά του Θεού και να φωτίσουμε την ύπαρξη μας από το Φώς Του και τίποτε να μην μας χωρίσει από αυτό, το οποίο προσφέρεται απλόχερα σε όσους το επιζητούν. Ας σκεπτόμαστε τα λάθη μας, ας αναλογιστούμε τις αμαρτίες μας και ας μετανοήσουμε όπως και η συγγραφέας του τροπαρίου, η οποία με δάκρυα στα μάτια και συγκλονισμό ψυχής ενώπιον του Θεού, διεπίστωσε τη μηδαμινότητα της. Ας ενωθούμε, λοιπόν, ως παιδιά του φωτός, με τον Κύριο του Φωτός και Αρχηγό της ζωής και ας πορευτούμε με πίστη και ελπίδα”, ευχόμενος σε όλους από καρδιάς καλή ανάσταση.