Κιλκισίου Βαρθολομαίος: “Να μείνουμε ενωμένοι με την αλήθεια του Ευαγγελίου”

Την ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτη τίμησε μεθεορτίως, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ιερουργώντας στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς.
Τον σεπτό Ποιμενάρχη του Κιλκίς πλαισίωσαν οι Παν. Αρχιμ. π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Παν. Αρχιμ. π. Νικόλαος Ταλζίγιε, ο Οσιολ. Ιερομ. π. Νεκτάριος Ντέντας και οι Ιεροδιάκονοι π. Φιλόθεος Τσαμπαζάκης και π. Σάββας Αμοιρίδης ενώ ευλαβείς πιστοί, μικροί και μεγάλοι, προσήλθαν μαζικά για να μετέχουν του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και να λάβουν τη χάρη του προστάτου τους Αγίου Δημητρίου!
Στις ευλογημένες στιγμές της Ευχαριστιακής Συνάξεως προστέθηκε και η χειροθεσία σε Αναγνώστες δύο ευλαβών νέων, του Κυριάκου Χοροζόπουλου και του Χαράλαμπου Αλεξανδρίδη, που διακονούν με αγάπη και ζήλο την Ενορία του Μυροβλύτη Αγίου.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος με αφορμή την Ευαγγελική Περικοπή με τον φτωχό Λάζαρο και τον πλούσιο, τόνισε ότι οφείλουμε όλοι οι Πιστοί Χριστιανοί να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να εφαρμόσουμε το Ευαγγέλιο στη ζωή μας, αξιοποιώντας όλες τις πνευματικές διδαχές, όπως μας τι πρόσφερε απλόχερα ο Θεός.
“Η ζωή των Αγίων της Εκκλησίας μας αποτελούν πνευματικές διδαχές, οι οποίες φανερώνουν εφαρμοσμένη τη ζωή του Ευαγγελίου στη ζωή τους, γι’ αυτό και μελετούμε και τη ζωή του Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου. Μια ζωή που φανερώνει το Ευαγγέλιο στην ανθρωπότητα, η οποία αναδεικνύει τη Χάρη και την ευλογία του Παναγίου Πνεύματος στη ζωή όλου του κόσμου! Είναι όντως θαυμαστό το γεγονός της συμπεριφοράς του Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου απέναντι στη δόξα, τα μεγαλεία και τα πλούτη…τα παραμέρισε όλα όμως και τα προσέφερε στην αγάπη του Χριστού… τίποτε δεν στάθηκε εμπόδιο για αυτήν την αγάπη και οδηγήθηκε ατρόμητος στο Μαρτύριο, ατρόμητος σαν Λάζαρος, όχι φτωχός αλλά ως αγαπημένος μαθητής του Χριστού!”
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του πρόσθεσε: “Οι Άγιοι μας αντιμετώπισαν με παρρησία τις προκλήσεις της εποχής του. Και εμείς σήμερα καλούμαστε ως πρόσωπα να αντιμετωπίσουμε τις δικές μας προκλήσεις και να επιλέξουμε τον Χριστό στη ζωή μας. Γι’ αυτό όλοι μαζί καλούμαστε να μην ξεχωρίζουμε, αλλά να είμαστε ενωμένοι με την αλήθεια του Ευαγγελίου για να οδηγεί τα διαβήματά μας!
Ευχήθηκε πατρικώς στο πυκνό εκκλησίασμα ο προστάτης τους Άγιος Δημήτριος να τους σκέπει, να τους χαριτώνει και να τους ευλογεί!
Προ της απολύσεως προχείρισε σε Αρχιμανδρίτη τον Ιερομόναχο π. Νεκτάριο Ντέντα, γέννημα – θρέμμα της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου, ο οποίος εκδαπανάται στην Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου Σπανού Κιλκίς, αναφωνόντας θέρμα την ευχή “Άξιος” μαζί με το εκκλησίασμα που εξέφρασε τη χαρά του για το τιμητικό αυτό για την Ενορία γεγονός.