Κιλκισίου Βαρθολομαίος: “Μας ενώνει η ευθύνη του Κυρίου μας

Μέσα σε κλίμα  ιδιαίτερης κατάνυξης, τελέσθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή, η Ακολουθία του Επιταφίου και η περιφορά του, στους Ιερούς Ναούς της ακριτικής Μητροπόλεως του Κιλκίς.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος προέστη κατά την Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού και τους Ιεροδιακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Οι χοροί των Ιεροψαλτών απέδωσαν με κατανυκτικό τρόπο, τόσο τα τροπάρια της Ακολουθίας, όσο και τις τρείς στάσεις των Εγκωμίων του Επιταφίου Θρήνου.

“Η ζωή εν τάφω…”, “Άξιον εστί…”Αι γενεαί πάσαι…” έψαλλαν μικροί και μεγάλοι με ευλάβεια προς τον Κύριο που νοηματοδοτεί τη ζωή μας, που νίκησε τον θάνατο και σε λίγο θα σκορπίσει το φως Του για να ζήσει ο κόσμος.

Εν συνεχεία και με την συνοδεία τιμητικού αγήματος της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας “Πόντος”, το οποίο και έφερε όπως προβλέπεται τα όπλα σε στάση υπό μάλης και τις μελωδικές ψαλμωδίες των μελών των Κατηχητικών του Μητροπολιτικού Ναού, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλεως, μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς, η συνάντηση των Επιταφίων του Μητροπολιτικού Ναού, των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Εκατοντάδες πιστοί όλων των ηλικιών, με επικεφαλής τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά, τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Ανδρέα Βεργίδη, τον Ταξίαρχο της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας κ. Αναστάσιο Κυριακίδη, τον Αστυν. Διευθυντή κ. Δημήτριο Μικρό και τον Διοικητή της Π.Υ. Κιλκίς κ. Ιωάννη Πολιτίδη με κεριά στα χέρια συμμετείχαν προσευχητικώς στην κορύφωση του Θείου Δράματος.

Στο πλήθος πιστών που πλημμύρισε το κέντρο της πόλεως απευθύνθηκε ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Βαρθολομαίος, τονίζοντας ανάμεσα στα άλλα ότι όλοι είμαστε κλητοί στην αθανασία του Χριστού και ενωμένοι μαζί Του πορευόμαστε με το φως Του που θα ανατείλει από την ένδοξη Ανάστασή Του!

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε δεύτερη συνάντηση των Επιταφίων του Μητροπολιτικού Ναού, του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου και του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου μπροστά από το Δημαρχείο του Κιλκίς με τον Σεβασμιώτατο να εύχεται Καλή Ανάσταση!