Κιλκισίου Βαρθολομαίος: “Η Παναγία λαμπρύνει τις ψυχές μας”

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος το εσπέρας της Παρασκευής 12 Απριλίου τ.έ., χοροστάτησε της Ακολουθίας της Δ’ Στάσης των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ηλιολούστου καθώς και στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, στον οποίο τελούνται διπλοί χαιρετισμοί, προς διευκόλυνση των εργαζομένων.
Ενώπιων της ανθοστόλιστης Εικόνας της Παναγίας και πολυάριθμων πιστών που μετείχαν της Ακολουθίας για να αποδώσουν τα “Χαίρε” στην Μητέρα του Θεού και πάντων των Χριστιανών, ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς ανέλυσε τους στίχους των Χαιρετισμών “…Χαῖρε, ἀστραπὴ τὰς ψυχὰς καταλάμπουσα, χαῖρε, ὡς βροντὴ τοὺς ἐχθροὺς καταπλήττουσα…”.
Τόνισε ότι το φως της Παναγίας σαν αστραπή καλύπτει όλο το αγιολογικό στερέωμα, φωτίζει όλο τον ουρανό και καταλάμπει την ψυχή του ανθρώπου. Η επίκληση του παναγίου ονομάτος της φωτίζει την ψυχή μας από πληρότητα Θεϊκής παρουσίας και ουράνιου γλυκασμού, μιας και η Υπεραγία Θεοτόκο μας προσφέρει δωρεές του Παναγίου Πνεύματος, ως μεσίτρια των αιτημάτων μας στον Υιό Της και Θεό μας.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του υπογράμμισε ότι η Παναγία ως βροντή καταπλήττει τους εχθρούς, που στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή που διανύουμε, πρωτίστως είναι οι πειρασμοί που ο διάβολος βάζει σε κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Σε αυτό το πλήθος των πειρασμών ζητούμε από την Παναγία ως βροντή να διώξει κάθε πειρασμό που κλονίζει την ψυχή και ταλαντίζει την ύπαρξη μας. 
Ζήτησε απ’ όλους να είναι θερμή η προσευχή προς την Υπεραγία Θεοτόκο και κυρίως την περίοδο αυτή που ο πνευματικός αγώνας όλων είναι επαυξημένος, έντονη η μνημόνευση του τιμίου Ονομάτος Της, ώστε να λαμβάνουμε όλοι φως από το φως της, δύναμη από τη δύναμή της και παρηγοριά από το απόθεμα της αγάπης και ας είμαστε βέβαιοι ότι η Παναγία πάντοτε θα μας φωτίζει και θα μας χαριτώνει, κατατροπώνοντας κάθε πειρασμό ενάντια στον πνευματικό μας αγώνα.