Λαμπρός εορτασμός της μνήμης του Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στην Δορκάδα Θεσ/νικης

Ο ορεινός οικισμός της Δορκάδας του Δήμου Λαγκαδά ν. Θεσσαλονίκης, τιμά και πανηγυρίζει τον έφορο της Μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη, στην καρδιά του Φθινοπώρου.
Μέσα στις μοσχοβολιές των χρυσάνθεμων, οι ευλαβείς πιστοί του χωριού και των όμορων οικισμών προσήλθαν ανήμερα της εορτής του Αγίου της Ορθοδοξίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να τιμήσουν το μαρτύριο του και να λάβουν την ευχή του, εκζητούντες την μεσιτεία και την προστασία του.
Μετείχαν του πανηγυρικού Όρθρου και της λαμπρής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, της οποίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από τον Εφημέριο του εορτάζοντος Ναού Πρωτ. π. Χρήστο Πολυχρονίδη, τον Πρωτ. π. Σταύρο Αστερίου και τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Φιλόθεο Τσαμπαζάκη.
O Άγιος Δημήτριος, αναδείχθηκε σύμφωνα με τα λόγια του Αποστόλου καλός στρατιώτης του Ιησού Χριστού. Έμεινε, δηλαδή, πιστός στην υπόσχεση που έδωσε στον Αρχηγό του. Δεν Τον αρνήθηκε. Δεν μπόρεσε να τον φοβίσει ο εχθρός. Ο Άγιος Δημήτριος έμεινε μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός του πιστός και καλός στρατιώτης Ιησού Χριστού και η ζωή του έχει πολλά να μας διδάξει.
Ο βίος του μέχρι το μαρτυρικό του τέλος δείχνει τον δρόμο προς την αγιότητα, τον δρόμο της ακλόνητης πίστεως και της υπακοής, τον δρόμο της θυσίας για την αλήθεια και την αγάπη, τον δρόμο του αγώνος και της έκφρασης ενός γνήσιου εκκλησιαστικού φρονήματος.
Η τιμή στη μνήμη του, το προσκύνημα στους Ναούς όπου τιμάται με πρώτο τον βυζαντινό Ναό του στη Θεσσαλονίκη, δείχνει καθαρά την έκφραση αγάπης του κόσμου προς τον Μεγαλομάρτυρα του Χριστού Δημήτριο, το μύρο του οποίου μαρτυρά ένα ζωντανό διαρκές θαύμα που μυρώνει τη ζωή όλων που μετέχουν στην εκκλησιαστική ζωή, που προσπαθούν να γίνει χριστομίμητη η ζωή τους!
Σε όλους, ιδιαιτέρως δε στους εορτάζοντες, ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Βαρθολομαίος ευχήθηκε πατρικώς να έχουν όλοι τη χάρη και την προστασία του μεγάλου αυτού Αγίου της Ορθοδοξίας και να επικαλούνται το άγιο όνομά του κάθε στιγμή της ζωής τους!