Κιλκισίου Βαρθολομαίος: Η Εορτή των Αγίων Αποστόλων στην Ι.Μ. Κιλκισίου

Με την προσήκουσα λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023, η Σύναξη των Αγίων ενδόξων και πανευφήμων Δώδεκα Αποστόλων και στην ακριτική Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος υπό των Πρεσβυτέρων και των Διακόνων, προέστη των όλων Ιερών Ακολουθιών στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κοιλαδίου Κιλκίς, στην Ενορία του οποίου υπάρχει Ιερό Παρεκκλήσιο αφιερωμένο στους Αγίους Αποστόλους.
Στον ευπρεπισμένο Ιερό Ναό, πλήθος πιστών προσήλθε για να τιμήσει τους Αγίους αλλά και να ακούσει το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου, στο οποίο αφού ανεφέρθη στο βίο τους, υπογράμμισε την κλήση που τους απηύθυνε ο Κύριος, γεγονός που άνοιξε τον πνευματικό τους ορίζοντα και βρέθηκαν από την απλότητα της ζωής στη θεοκίνητη απλότητα και από τα πεπερασμένα της ανθρώπινης λογικής στις υπέρλογες αποκαλύψεις του Αγίου Πνεύματος.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Βαρθολομαίος έθεσε ένα ερώτημα: “Ποια ήταν η κινητήρια αυτή δύναμη που ώθησε τους Αποστόλους να θυσιάσουν τη ζωή τους για τον Χριστό;” Δεν ήταν τίποτα άλλο, παρά η εμπειρία την οποία έλαβαν απ’ την συναναστροφή τους με τον ίδιο τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό. Η εμπειρία αυτή σφυρηλάτησε την αγάπη τους προς το πάντιμο πρόσωπο Του και τους ώθησε να κινηθούν ιεραποστολικά. Η Ιεραποστολή τους στηρίχθηκε και άνθισε πάνω στο αίμα της αγάπης τους και της προσφοράς υπέρ Χριστού!
Κατακλείοντας τον λόγο του κάλεσε τους Χριστιανούς να θυμόμαστε γιατί έδρασαν οι Απόστολοι στον τότε γνωστό κόσμο και όλοι μαζί ως μαθητές του Κυρίου να αναζητούμε εντός της Εκκλησίας ανάλογο ιεραποστολικό φρόνημα στη ζωή μας.