Κιλκισίου Βαρθολομαίος: “Εντιμότητα και συνέπεια απ’ όλους στην αγάπη του Χριστού”

Με κατάνυξη τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου της Μ. Πέμπτης, το εσπέρας της Μ. Τετάρτης, 20 Απριλίου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος.
Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και οι Ιεροδιάκονοι Φιλόθεος Τσαμπαζάκης και Σάββας Αμοιρίδης.
Η Μεγάλη Τετάρτη σηματοδοτεί την αρχή των Παθών του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού με τον Μυστικό Δείπνο για να κορυφωθεί με την ένδοξη Ανάστασή Του.
Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους πιστούς που συμπροσευχήθηκαν να επικεντρωθούν σε δύο στοιχεία που μας υπενθυμίζει με την υμνολογία της η Αγία μας Εκκλησία. Το πρώτο, αυτό της παράδοσης του Μυστηρίου της Θεία Ευχαριστίας, που συγκροτεί την Εκκλησία και μας ενώνει με τον Χριστό και το δεύτερο, αυτό της προδοσίας του Ιούδα. Τόνισε ότι απέναντι στην προδοσία του Ιούδα, όλοι εμείς σαν μαθητές του Χριστού, οφείλουμε με τη στάση ζωής μας να δείχνουμε έμπρακτα εντιμότητα και συνέπεια στην αγάπη του Χριστού!
Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Κιλκίς ενώ από χθες, Μ. Τρίτη ολοκληρώθηκε η περιοδεία του ανά τις κωμοπόλεις και χωριά της μητροπολιτικής του περιφέρειας και από την Μ. Τετάρτη έως την Κυριακή του Πάσχα θα προεξάρχει των Ιερών Ακολουθιών στους Ιερούς Ναούς της πόλης του Κιλκίς.
Το πρωί δέχθηκε στο Επισκοπείο τις εθιμοτυπικές επισκέψεις του Διοικητού της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας “Πόντος” Ταξίαρχου κ. Βασιλείου Τσάμη και του Αστυνομικού Διευθυντή Ν. Κιλκίς κ. Δημητρίου Μικρού, με τους οποίους αντάλλαξε εορταστικές ευχές για την εορτή του Πάσχα.