Κιλκισίου Βαρθολομαίος: “Χρειαζόμαστε το πνευματικό θάρρος του Αγίου Γεωργίου”

Στον ορεινό οικισμό του όρους Κρουσίων, στο μικρό και όμορφο Μελισσουργειό, μετέβη το απόγευμα του Σαββάτου 22 Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, όπου και χοροστάτησε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό επί την εορτή του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, προστάτου της Ενορίας.
Ευλαβείς πιστοί, κάτοικοι αλλά και προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή, προσήλθαν στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό για να μετάσχουν την Ακολουθίας του Εσπερινού και να τιμήσουν τον Μεγαλομάρτυρα της Ορθοδοξίας με επικεφαλής τους Αντιδημάρχους Κιλκίς κα Κατερίνα Ζιούτα και κ. Θεμιστοκλής Κοσμίδης ενώ παρέστησε και αντιπροσωπεία του παραρτήματος Κιλκίς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με επικεφαλής την Πρόεδρο του κα Αικατερίνη Παναγιωτίδου – Φραγγίδου.
Στο κήρυγμά του ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στο πνευματικό θάρρος που είχε ο Άγιος Γεώργιος αλλά και στην απόλυτη εμπιστοσύνη που είχε στον Τριαδικό Θεό, ένα θάρρος που χρειαζόμαστε όλοι στη ζωή μας για να πορευόμαστε χωρίς φόβο στην καρδιά και με τη βεβαιότητα του Αναστάντος Χριστού μας.
Αμέσως μετά μέλη του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Μάρκου παρουσίασαν χορούς του Πόντου μέσα σε μια όμορφη γιορτή, που συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι!