Κιλκισίου Βαρθολομαίος: “Αδιατάραχτη κοινωνία με τον Θεό!”

Στον μικρό ορεινό οικισμό του Μελανθίου της Δημοτικής Ενότητας Κιλκίς μετέβη σήμερα, Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος.

Ο Σεβασμιώτατος, πλαισιούμενος από τους Ιεροδιακόνους της Ιεράς του Μητροπόλεως π. Φιλόθεο Τσαμπαζάκη και π. Σάββα Αμοιρίδη, έγινε δεκτός με αισθήματα χαράς από τον δραστήριο Εφημέριο Πρωτ. π. Αθανάσιο Ξενιτόπουλο και το ευσεβές εκκλησίασμα, δύο ημέρες πριν η Ενορία πανηγυρίσει τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη, προστάτη και έφορο της.

Στο θείο λόγο του αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή της συνάντησης του Κυρίου με τον δαιμονιζόμενο νέο και την ευκαιρία επικοινωνίας που είχε μαζί Του, για να υπογραμμίσει ότι δεν πρέπει να χάνουμε τις ευκαιρίες κοινωνίας με τον Θεό. 

Με την κατ’ ιδίαν προσευχή, με την κοινή προσευχή στην λατρευτική σύναξη όπου ενεργεί το Πανάγιο Πνεύμα, με τη Θεία Κοινωνία, με την μελέτη της Αγίας Γραφής που φέρνει την έμπνευση και τη γνώση, με την μελέτη βίων Αγίων που διαπιστώνουμε την εφαρμογή του Ευαγγελίου στη ζωή τους, η οποία θέωσε την ανθρώπινη φύση τους!

Όπως και ο προστάτης σας Άγιος Δημήτριος, που θα πανηγυρίσουμε σε λίγο όλοι μαζί, είπε ο Σεβασμιώτατος, έβαλε τον Χριστό στην καρδιά του, εφήρμοσε το Ευαγγέλιο στη ζωή του, δεν υπολόγισε το νεαρό της ηλικίας του και αψήφησε το λαμπρό του μέλλον, υπομένοντας το Μαρτύριο για να γίνει Χριστομίμητος και Μυροβλύτης! 

Επήνεσε τον Εφημέριο π. Αθανάσιο για την ποιμαντική του, σε ένα χωριό που κατοικείται από λίγους ευλαβείς ανθρώπους, προσελκύοντας τη νεολαία που κατάγεται από το Μελάνθιο και οι οποίοι συμμετείχαν στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας μεταλαμβάνοντας όλοι!