Κιλκισίου: “Πολλά θαυμαστά συναντάμε όταν συμμετέχουμε στη ζωή της Αγίας Εκκλησίας μας!”

Με αισθήματα πνευματικής χαράς και συγκίνησης οι ευλαβείς πιστοί των Μανδρών του Δήμου Κιλκίς υποδέχθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 24 Οκτωβρίου απότμημα του Ιερού και θαυματουργού Λειψάνου του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη.
Η υποδοχή έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου και το Ιερό Λείψανο κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος προς ευλογία και αγιασμό των πιστών που ευλαβούνται τον Χριστομίμητο Άγιο και τον τιμούν καθηκόντως ως προστάτη και έφορο τους, καταθέτοντας τον σεβασμό τους και εκζητούντες την μεσιτεία του εορτάζοντος Αγίου.
Ακολούθως τελέστηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, τον οποίο πλαισίωσαν Ιερείς και Διάκονοι καθώς και ο Εφημέριος του Ναού Παν. Αρχιμ. π. Ιωακείμ Παπαδόπουλος. Της Ακολουθίας μετείχε το ευσεβές εκκλησίασμα, τόσο των Μανδρών και των όμορων χωριών, όσο και πιστών που έλκουν την καταγωγή τους από τις Μάνδρες και κατοικούν στην πόλη του Κιλκίς, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Ανδρέα Βεργίδη, τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη, τους Αντιδημάρχους Κιλκίς κ.κ. Κατερίνα Ζιούτα, Ιωάννη Χατζηαποστόλου και Θεμιστοκλή Κοσμίδη, κ.α.
Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του Χριστομίμητου Μάρτυρα του Χριστού Δημητρίου, που έμεινε μέχρι το μαρτυρικό του τέλος ακλόνητος στην πίστη του και στην αγάπη του στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, καλώντας τους Χριστιανούς να συμμετέχουν σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες και να τονωθούν πνευματικά, αντλώντας δύναμη και θάρρος από την παρουσία του Μεγαλομάρτυρος.
“Ο Άγιος Δημήτριος ήταν πολιορκητής και ελευθερωτής και σε λίγο θα εορταστεί η μνήμη του μεγαλόπρεπα στην πόλη του, στην Θεσσαλονίκη, παράλληλα με την απελευθέρωσή της. Σε μία εποχή που η ελευθερία δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως, η ελευθερία του προσώπου, της οικογένειας και της κοινωνίας. Η γειτονιά μας φλέγεται, οι πόλεμοι μαίνονται τόσο στην Ουκρανία, όσο και στην Μ. Ανατολή, και εμείς δεν έχουμε τη δύναμη να αντιληφθούμε τις συνέπειες αυτές. Γι’ αυτό σας παρακαλώ μπροστά στον Άγιο μας αυτές τις ημέρες, να καταθέσουμε τις ικεσίες μας, ουτοσώστε να τερματιστούν οι πόλεμοι και να βασιλέψει η πολυπόθητη ειρήνη” είπε ανάμεσα στα άλλα ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς.
Προσέθεσε ότι σήμερα όλοι έχουμε ανάγκη από το φως του Θεού, ηγέτες, λαός, μικροί και μεγάλοι, και με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος και τη δύναμη της προσευχής μας να παύσουν οι πόλεμοι, οι καταστροφές, οι θάνατοι τόσων ανθρώπων.
Ευχήθηκε παρά τον προβληματισμό που επικρατεί, η πνευματική χαρά μέσα στο γεγονός της εορτής του Αγίου Δημητρίου, να δώσει δύναμη και ελπίδα σε όλους και η μίμηση του Αγίου Δημητρίου να αποτελεί φωτεινό οδοδείκτη για όλους!