Κιλκισίου: “Πλούσιες οι δωρεές του Παναγίου Πνεύματος στη ζωή των Χριστιανών”

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Σεβαστού Κιλκίς, ενός μικρού οικισμού κοντά στην πόλη του Κιλκίς, μετέβη σήμερα, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ακολουθούμενος από τους Ιεροδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως για να πανηγυρίσει τη μεγάλη εορτή του τρίτου Προσώπου της Παναγίας Τριάδος.
“Αγαπητοί μου αδελφοί, με ιδιαίτερη αισθήματα πνευματικής χαράς και πανηγυρισμού βρίσκομαι ανάμεσά σας στο όμορφο Σεβαστό, για να τελέσουμε την Θεία Λειτουργία επί τη μεγάλη εορτή της Αγίας Τριάδος. Σήμερα η Εκκλησία μας συγκεντρώνει για να ενώσουμε τη φωνή της ψυχής μας και την προσευχή μας με τον Παράκλητο Αγαθό, που κινεί τα νήματα της υπάρξεώς μας μέσα στο χώρο της Εκκλησίας. Με τη ζωογόνο παρουσία του Αγίου Πνεύματος πραγματοποιούνται όλα τα Μυστήρια της Εκκλησίας και η ενέργειά Του φωταγωγεί όλους μας” είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος προς το εκκλησίασμα για να υπογραμμίσει ότι το Άγιο Πνεύμα μας μεταμορφώνει σε φωτόμορφα τέκνα Θεού. 
Αναφερόμενος στους καρπούς και στις δωρεές του Αγίου Πνεύματος, τόνισε πρωτίστως την αγάπη που τα πάντα συγχωρεί και τα πάντα περικλείει, όχι ως ένα συναίσθημα αλλά ως μια οντολογική κατάσταση και συνέχισε με τη χαρά, την ειρήνη, τη μακροθυμία, την χρηστότητα, την αγαθοσύνη, την πίστη, την πραότητα και την εγκράτεια.
Κάλεσε τους ευσεβείς πιστούς να διατηρήσουν τις δωρεές του Παναγίου Πνεύματος στη ζωή τους, να μελετούν την Αγία Γραφή, να συμμετέχουν στα Μυστήρια της Εκκλησίας, να μελετούν τους βίους των Αγίων ώστε να εφοδιάζονται με μηνύματα Αναστάσεως Χριστού και να είναι όλοι βέβαιοι ότι η αγάπη, ο πρώτος καρπός του Αγίου Πνεύματος, θα επισκιάζει πάντοτε τη ζωή τους, ευχόμενος Χρόνια Πολλά και ευλογημένα.