Κιλκισίου: Ο φιλοκαλικός Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής αναγέννησε το Άγιο Όρος!

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε σήμερα, Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στο νεόδμητο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ιεράς ανδρώας Μονής Αγίου Νεκταρίου Σπανού Κιλκίς το οποίο είναι αφιερωμένο στον Όσιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή και στον Όσιο Γεράσιμο τον εν Κεφαλληνία.

Τον Μάιο του 2025, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Γέροντας Εφραίμ, κόμισε προς ευλογία την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Μάνδρα του Αγίου Νεκταρίου ευλογώντας την θεμελίωση του νέου Ιερού Παρεκκλησίου αφιερωμένο στους δύο Οσίους Ασκητές.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα η χάρις του Θεού και η θερμή πίστη των ευσεβών Χριστιανών επέτρεψε την ολοκλήρωση της ανέγερσης του και πλέον μένει ο εξοπλισμός, ο ευπρεπισμός και ο καλλωπισμός του για να αποτελεί τόπο προσευχής, αγιασμού, ασκήσεως και μετάνοιας των αδελφών της Ιεράς Μονής και παράλληλα καταφύγιο και λιμάνι ασφαλείας για τους προσκυνητές.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος προέστη του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο Αρχιμ. Επιφάνιο Θεοδωρίδη και τους αδελφούς της Ιεράς Μονής ενώ στο τέλος μίλησε για τον Όσιο Ιωσήφ ο οποίος τιμάται μεθεορτίως, καθώς και για τη μεγάλη και διαχρονική προσφορά του Γέροντος Εφραίμ και της αδελφότητας της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, χαρακτηρίζοντας την γρήγορη ολοκλήρωση του Ιερού Παρεκκλησίου ως θαύμα!

Στην αντιφώνηση του ο π. Επιφάνιος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες τόσο στον σεπτό Ποιμενάρχη του Κιλκίς για την φωτισμένη καθοδήγηση και την πατρική του μέριμνα και αγάπη, όσο και στον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ για την ουσιαστική στήριξή του προς την Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου και ιδιαίτερα για την αποπεράτωση του νέου Ιερού Παρεκκλησίου. Ευχαρίστησε ακόμη τους ευεργέτες με πρώτο τον κ. Γεράσιμο Παυλίδη και τον πιστό λαό που στηρίζει το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου και την Αδελφότητα στο έργο της ανεγέρσεως.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος περιηγήθηκε στους χώρους του Αγιογραφείου της Μονής, ενημερώθηκε για το έργο της κατασκευής των Ιερών Εικόνων και για την πρόοδο των εργασιών από τον αγιογράφο π. Νεκτάριο Ντέντα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ