Κιλκισίου: “Ο Άγιος Μάμας γεννήθηκε μέσα στην φυλακή ως ελεύθερος πολίτης του Ουρανού!”

Με αισθήματα πνευματικής αγαλλίασης και θρησκευτικής ευλάβειας εορτάστηκε λαμπρώς η ιερά μνήμη του Αγίου Μάμαντος στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου. Επίκεντρο του εορτασμού ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Μικροκάμπου Κιλκίς, ο οποίος μεγαλύνεται με την λειτουργία του ενοριακού Παρεκκλησίου προς τιμήν του Αγίου της Ορθοδοξίας Μάμαντος.
Ευσεβείς πιστοί από τον οικισμό και την ευρύτερη περιοχή της Πικρολίμνης συμμετείχαν με κατάνυξη στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, της οποίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από τον Εφημέριο του Ναού π. Κωνσταντίνο Κάκο, Κληρικούς και Ιεροδιακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αξία της μαρτυρίας Χριστού στη ζωή κάθε προσώπου με την ομολογία και το μαρτύριο της συνειδήσεως. Υπογράμμισε την αξία της ομολογίας και του Μαρτυρίου του αίματος του τιμωμένου Αγίου, μετά την χαρισματική και αγιοπνευματική απόδειξη της φιλίας με τα άγρια ζώα, τα οποία δεν τον κατασπάραξαν αλλά τον περιέβαλαν με αγάπη και στοργή!
Με την ευκαιρία της εόρτιας αυτής Συνάξεως, ο Σεβασμιώτατος προ της απολύσεως και αφού ευλόγησε το κόλλυβο του Αγίου, προχείρισε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον π. Κωνσταντίνο Κάκκο, ο οποίος διακονεί με θυσιαστικό φρόνημα και με αξιοθαύμαστο ζήλο την Ενορία του Μικροκάμπου.