Κιλκισίου: “O Άγιος Χαράλαμπος επιδεικνύει νεανικό σφρίγος”

Στον ομώνυμο οικισμό του Αγίου Χαραλάμπους Κιλκίς που πανηγυρίζει τον θαυματουργό Άγιο της Εκκλησίας μας, μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος και χοροστάτησε της Ακολουθίας του εόρτιου Εσπερινού.
Πλαισιούμενος από Ιερείς της ακριτικής περιοχής της Δοϊράνης, στον όμορφο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ευλαβείς κάτοικοι του οικισμού αλλά και της ευρύτερης περιοχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Κωνσταντίνο Παπακώστα.
Απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς τόνισε μεταξύ των άλλων: “Στο χωριό Άγιος Χαράλαμπος, πλησίον της όμορφης Λίμνης Δοϊράνης, πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός και όλο το χωριό βρίσκεται σύσσωμο στην πανηγυρική Ακολουθία του Εσπερινού. 
19 αιώνες η Εκκλησία μας πανηγυρίζει τον Άγιο Χαράλαμπο, ο οποίος έδωσε μαρτυρία Χριστού σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, ως Ιερέας στη Μαγνησία της Μ. Ασίας και επισφράγισε τη Μαρτυρία της αγάπης και της αφοσιώσεως στον Χριστό, με το Μαρτύριο του Αίματος, το οποίο έδωσε σε ηλικία 113 ετών!
Αυτός ο Γέροντας είχε νεανικό σφρίγος, ενθουσιασμό, επίγνωση, θάρρος, τόλμη και αγάπη η οποία υπερέβαινε τις ανασφάλειες της γεροντικής του ηλικίας. Η ασφάλεια του Αγίου Χαραλάμπους ήταν ο Χριστός και σήμερα αδελφοί μου, μας προτρέπει ο Άγιος Χαράλαμπος, να έχουμε ως ασφάλειά μας τον Χριστό, ως προμετωπίδα της ζωής μας και με αφοσίωση να προσευχόμαστε και να μελετούμε τον θείο λόγο του, εφαρμόζοντας τον με πίστη και αποφασιστικότητα. Χρόνια Πολλά και ευλογημένα”.