Κιλκισίου: “Η θεόπνευστη αγάπη του «Υιού της Βροντής» αναγεννά τη ζωή μας”

Στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Βαθυλάκκου Θεσσαλονίκης, μετέβη τη Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, με αφορμή τη μνήμη της μεταστάσεως του Αγίου, ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου και Θεολόγου, Iωάννου του Ευαγγελιστού.
Των Ακολουθιών του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ναού και Διακόνους, με τον ευσεβή λαό να προσέρχεται στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου για να προσκυνήσει την Ιερή του Εικόνα και να λάβει τη χάρη του.
Στο κήρυγμά του, απευθυνόμενος στο πυκνό εκκλησίασμα, ανάμεσά του μαθητές των τοπικών σχολικών μονάδων, μίλησε για την μετάσταση του «Υιού της Βροντής», του ηγαπημένου μαθητή του Χριστού Ιωάννη και την συμπόρευση μας με την θεόπνευστη αγάπη σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.
Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ψυχών των θυμάτωντης Μικρασιατικής καταστροφής και ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Σταύρος Αναγνωστόπουλος, κατέθεσε στέφανο δάφνης στην προτομή του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την φύτευση μιας ελιάς από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας και τον Δήμαρχο Χαλκηδόνος κ. Αναγνωστόπουλο στις ρίζες της οποίας τοποθετήθηκε χώμα από τις αλησμόνητες πατρίδες.
Στις εκδηλώσεις μνήμης συμμετείχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σμυρναίων Μικρασιατών Βαθυλάκκου με μαζική την παρουσία των μελών του ενώ παρόν ήταν και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαθυλάκκου κ. Βενέδικτος Νικόπουλος.