Κιλκισίου: “Η δύναμη του Τιμίου Σταυρού είναι μια βαθιά πραγματικότητα, ριζωμένη στην ιστορία”

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε στον πανηγυρίζοντα και περικαλλή Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Σ.Σ. Μουριών, η εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.
Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από τον Αρχ. Επίτροπο Πολυανής και Εφημέριο του εορτάζοντας Ιερού Ναού Παν. Αρχιμ. Ευσέβιο Κλώπα και Ιερείς της περιοχής ενώ με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μετά δέους και συγκινήσεως τελέσθηκε η ακολουθία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.
Του Σταυρού που αποτελεί σύμβολο θυσίας και αγάπης, σύμβολο ευλογίας και ταπείνωσης. Που συνδέεται άρρηκτα με την Ανάσταση του Χριστού και με τη ζωή κάθε Χριστιανού, με τη δύναμη Του να αποτελεί μια βαθιά πραγματικότητα, που είναι ριζωμένη στην παγκόσμια ιστορία!
Στολισμένος ο Ναός από τα καταπράσινα βασιλικά δέχθηκε τους ευσεβείς πιστούς και προσκυνητές της Κωμοπόλεως του Σ.Σ. Μουριών και της ευρύτερης περιοχής για να προσκυνήσουν τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό και να λάβουν δύναμη, από τη δύναμή Του.
Για τη δύναμη και το μεγαλείο Του έκανε λόγο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης του Κιλκίς στο θείο λόγο του, τονίζοντας ότι ο Τίμιος Σταυρός προσφέρει τη βεβαιότητα μέσα στις κρίσεις, όπως αυτές των τελευταίων χρόνων και μηνών, τη βεβαιότητα της παντοδυναμίας η οποία ενώνει και συγκρατεί τα διεστώτα σε περιόδους ειρήνης μεγαλουργεί και προσφέρει λόγο υπάρξεως. Είναι ο Τίμιος Σταυρός πηγή εμπνεύσεως και δύναμης, είναι το μέσον που οδηγεί στη σωτηρία, όπως την υπέγραψε με το τίμιο αίμα Του ο Κύριος ημών Ιησού Χριστός, είναι η ελπίδα του καθενός!