Κιλκισίου: Ακολουθούμε ως πιστά μέλη τους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους

Με λαμπρότητα τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 29 Ιουνίου 2024, ο Αρχιερατικός Εσπερινός επί την ιερά μνήμη των Αγίων ενδόξων πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, κατά την οποία πανηγυρίζει ο Ενοριακός Ναός της Γάβρας Κρουσίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε του εόρτιου Εσπερινού και απευθύνθηκε στο πυκνό εκκλησίασμα λέγοντας: “Απόψε τιμούμε και θυμόμαστε δύο από τους πρώτους Αποστόλους που κλήθηκαν να κηρύξουν τον λόγο του Κυρίου στην Οικουμένη. Μετά τη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Αγίας Πεντηκοστής που εορτάσαμε πριν λίγες ημέρες, εορτάζουμε τα πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της Πεντηκοστής. 
Ο Κύριος κήρυξε την ισότητα δημιουργώντας καλές ανατροπές υπέρ της βιοτής των ανθρώπων και όποιοι τις ασπάστηκαν έχουν δικαιότερη συμπεριφορά. Κανένας όμως δεν μας στερεί από το Ευαγγέλιο και τα μηνύματά του. Αποτελούν κλήση στην αγάπη, στην αιωνιότητα και στην αιώνια ζωή, την οποία προγευόμαστε ήδη από αυτόν τον κόσμο μέσα από τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, γι’ αυτό σας προτρέπω να συμμετέχετε και να μεταλαμβάνετε Σώμα και Αίμα Χριστού, ώστε να είμαστε ΕΝΑ με τον Κύριο μας”.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε οι Απόστολοι προσέφεραν χιλιάδες ανθρώπους στην Εκκλησία και μαρτύρησαν, δίδοντας την πιστότητα τους στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Τούτο τους καταξιώνει στη συνείδησή μας, δεν λιποτάκτησαν και πιστοποίησαν με τον μαρτυρικό τους θάνατο ότι άγγιξαν το Ανεστημένο Σώμα του Χριστού μας, είναι τα πρότυπα και εμείς με την Αποστολική διαδοχή τους ακολουθούμε ως πιστά μέλη της Εκκλησίας για να έχουμε έναν λόγο στην αιώνια ζωή!”.