Ιερατική Σύναξη της Ι. Μητροπόλεως Κιλκισίου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς έλαβε χώρα σήμερα, Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023, η πρώτη για τη νέα Εκκλησιαστική χρονιά Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Βαρθολομαίο.
Μετά την καθιερωμένη προσευχή, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σταύρος Σοφοτάσιος πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα: “Ποιμαντική αξιοποίηση των Μυστηρίων και των Ακολουθιών του νυχθημέρου”, επί της οποίας ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των παρισταμένων.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος αφού ευχήθηκε καταλλήλως για την Εκκλησιαστική χρονιά που εδώ και λίγο καιρό ξεκίνησε, έδωσε ποιμαντικές κατευθύνσεις και όρισε κατευθυντήριες γραμμές για τον τρόπο διαποίμανσης ενώ συζητήθηκαν επίσης και διάφορα θέματα διοικητικής φύσεως στα οποία και δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες.
Τέλος, ο Αρχιδιάκονος π. Φιλόθεος Τσαμπαζάκης, συντονιστής προγραμμάτων επιμόρφωσης της Ιεράς Μητροπόλεως παρουσίασε τον απολογισμό του προγράμματος που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα: “Οργάνωση και διοίκηση της Ενορίας – προσφορά προς τον άνθρωπο” και ενημέρωσε τους παρισταμένους για το πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη με τίτλο “Ψηφιακός Ενοριακός Κόμβος”.