Ιερατική Σύναξη στην Ι.Μ. Κιλκισίου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς έλαβε χώρα σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, για τη φετινή πνευματική χρονιά μία ακόμη Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Βαρθολομαίο.
Μετά την καθιερωμένη προσευχή, ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Ντέντας πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα την εισήγηση των Αγίων Αποστόλων ενώ πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός του προγράμματος επιμόρφωσης που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα: “Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα – εξομολογητική” και παρουσίαση του νέου προγράμματος με θέμα “Οργάνωση και διοίκηση της Ενορίας – προσφορά προς τον άνθρωπο. Τον απολογισμό παρουσίασε ο Αρχιδιάκονος π. Φιλόθεος Τσαμπαζάκης, συντονιστής προγραμμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως ενώ ο Σεβασμιώτατος διένειμε τα σχετικά διπλώματα στους επιτυχόντες του προγράμματος.
Ακολούθως πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τη συμμετοχή στις πρόσφατες εργασίες του ΙΗ’ Πανελληνίου Λειτουργικού Συμποσίου Στελεχών Ιερών Μητροπόλεων, το οποίο διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιο Θεοδωρίδη. Συζητήθηκαν επίσης και διάφορα θέματα διοικητικής φύσεως και δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθυντήριες οδηγίες.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος έδωσε επίσης ποιμαντικές κατευθύνσεις ενόψει της περιόδου του δεκαπενταύγουστου και δέχθηκε τις θερμές ευχές των Κληρικών του για τα ονομαστήριά του, προσφέροντάς του ως ένδειξη αγάπης και σεβασμού ένα αρχιερατικό εγκόλπιο.